Φωτό με μια θαλάσσια χελώνα κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό

Αυτή είναι η ξεκαρδιστική φωτό με μια θαλάσσια χελώνα κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό
Την ώρα που κολυμπούσε σε παραλία του Lady Elliot Island στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, ο φωτογράφος Mark Fitzpatrick είδε μια θαλάσσια χελώνα να έρχεται προς αυτόν.


Χωρίς καθυστέρηση, την κατάλληλη στιγμή, τράβηξε μια φωτογραφία της και μάλιστα είχε ένα απίθανο καρέ. Η θαλάσσια χελώνα μοιάζει σαν να κάνει χειρονομία, σηκώνοντας μεσαίο δάχτυλο, ενώ έχει μια γκρινιάρικη έκφραση.

Φωτογραφία: Η θαλάσσια χελώνα που κέρδισε το βραβείο

Ο Fitzpatrick υπέβαλε τη φωτογραφία του «Terry the Turtle» στα βραβεία Comedy Wildlife Photography του 2020. Από τις 7.000 συμμετοχές, επιλέχθηκε ως ένας από τους 42 φιναλίστ του διαγωνισμού τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια κατέκτησε το πολυπόθητο έπαθλο.

Στο σχετικό δελτίο τύπου, οι διοργανωτές του διαγωνισμού δήλωσαν ότι η φωτογραφία του Fitzpatrick με τη θαλάσσια χελώνα ήταν «αδιαφιλονίκητο φαβορί για τους κριτές».

Σε μια δήλωσή του, ο φωτογράφος είπε ότι είναι καταπληκτικό να βλέπεις τις αντιδράσεις όταν βλέπουν τη φωτογραφία και να γελούν σε μια δύσκολη χρονιά. «Ελπίζω ότι ο Terry the Turtle να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να σκεφτούν πόσο απίστευτα εξαρτάται η άγρια φύση από εμάς και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε», πρόσθεσε.