Εσπευσμένα στην Αίγυπτο Χαφτάρ-Σάλεχ

Συνάντηση με Σίσι στο Κάϊρο
Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησαν Σάλεχ και Χαφτάρ στην Αίγυπτο. Εδώ και λίγα λεπτά λαμβάνει χώρα συνάντηση με τον Σίσι, ενώ παρών είναι και ο διοικητής των Αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών.


Η επίσκεψη μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πληροφορίες μας από την Λιβύη αναφέρουν πως ο Χαφτάρ θα ζητήσει και άλλα οπλικά συστήματα για τον LNA, ενώ θα συζητηθεί και η επόμενη ημέρα για την Λιβύη, καθώς η παραίτηση Σάρατζ αλλάζει τα δεδομένα.

Εξάλλου δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η χθεσινή αναφορά Σίσι στην εμπλοκή Ερντογάν στη Λιβύη, αλλά και στην στήριξη που παρέχει στους τρομοκράτες.
Τι ανέφερε χθες ο Σίσι

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου υπογράμμισε ότι δεν είναι πλέον αποδεκτό να μην εφαρμόζονται αποτελεσματικά τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, δεδομένου ότι παρέχουν το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση αυτής της θανατηφόρας επιδημίας. Και ότι ορισμένες χώρες δεν έχουν δεσμευτεί πλήρως, πιστεύοντας ότι για πολιτικούς λόγους δεν θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

''Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στην υποστήριξη που παρέχουν λίγες χώρες στους τρομοκράτες είτε παρέχοντάς τους χρήματα και όπλα, είτε ασφαλείς παραδείσους και μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτικές πλατφόρμες. Βοηθούν επίσης στη διευκόλυνση της μετακίνησης τρομοκρατών μαχητών σε περιοχές συγκρούσεων, ιδίως στη Λιβύη και πριν στη Συρία'' είπε.


''Πυρά'' Τούρκων κατά Σάρατζ



Ταυτόχρονα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα κατά του Σάρατζ. H παραίτησή του έφερε τα πάνω-κάτω, με Τούρκους αναλυτές που βρίσκονται στο πλευρό του Ερντογάν να αναφέρουν πως ο Σάρατζ ''πούλησε'' τον Ερντογάν και πλέον βρίσκεται στο πλευρό άλλων δυνάμεων.