"Βόμβα" Ευρωπαίου αξιωματούχου: ''Το ΝΑΤΟ δεν ήθελε να "ταπεινώσει" την Τουρκία''

Φοβερά πράγματα αποκαλύπτονται κάθε μέρα στο παρασκήνιο της υπόθεσης που αφορά την στοχοποίηση γαλλικής Φρεγάτας από την τουρκικό πολεμικό πλοίο στο ΝΑΤΟ, ενώ ο Ερντογάν διακηρύσσει ότι η χώρα του θα γίνει παγκόσμια δύναμη.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Ν.Ερντογάν ισχυρίστηκε σήμερα ότι η χώρα του βρίσκεται στα πρόθυρα της εκατονταετούς αφύπνισης για να γίνει παγκόσμια δύναμη, ενώ τόνισε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Λιβύη, Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν μέρος αυτού του οράματος.
Πραγματικά επικίνδυνη και αλαζονική τοποθέτηση ενός ηγέτη που θυμίζει σαφώς κάποιον άλλο "ηγέτη" στο Βερολίνο το 1939-40 να λέει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, ενώ το τέλος του ήταν οδυνηρό και άγριο όπως όλοι γνωρίζουν.

Μας απειλεί ο Τούρκους πρόεδρος με την αφύπνιση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας η οποία καταστράφηκε το 1918 από την δύση.

Μια δύση όμως που αρνείται πεισματικά να εντοπίσει το πρόβλημα μιας νεο-οθωμανικής Τουρκίας που θα φέρει τα πάνω κάτω διαλύοντας και το ΝΑΤΟ.

Η πρόσφατη στάση της συμμαχίας στην στοχοποίηση με πυραύλους μιας γαλλικής Φρεγάτας από τουρκικό πολεμικό πλοίο στα ανοικτά της Λιβύης είναι ενδεικτικό του προβλήματος “κατανόησης” που διέπει την γραφειοκρατία του οργανισμού Βορειοατλαντικού συμφώνου.

“Η έκθεση έρευνας του περιστατικού μεταξύ ενός γαλλικού και ενός τουρκικού πολεμικών πλοίων "τέθηκε κάτω από το χαλί", δήλωσε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Reuters.

Ένας άλλος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι όλα αποσιωπήθηκαν σε ότι έχει να κάνει με την Τουρκία, λόγω της «στρατιωτικής επιρροής και της στρατηγικής της θέσης της χώρας αυτής στη νοτιοανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ».

«Η πορεία του [Προέδρου] Ερντογάν έχει οδηγήσει την Τουρκία σε μεγάλο κίνδυνο. Είναι ενοχλητικό και πολύ ανησυχητικό ταυτόχρονα. Και αυτός είναι σίγουρα ένας από τους λόγους για τους οποίους βελτιώνουμε τη στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα», είπε ο Αμερικανός Γερουσιαστής και συνεχίζοντας τόνισε: «δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο Ιντσιρλίκ. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να σχεδιάσουμε το χειρότερο», πρόσθεσε.

Εφόσον το ΝΑΤΟ παρέβλεψε και ταπείνωσε την Γαλλία στην κόντρα της με την Τουρκία μπορούμε να φανταστούμε τι θα κάνει με άλλες μικρότερες χώρες της συμμαχίας.