Οργή από την Άγκυρα: "Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία στρατού απέναντι από τις ακτές μας"

Η Άγκυρα που παραβιάζει ασύστολα το διεθνές δίκαιο, συνεργάζεται στενά με τζιχαντιστές που τους διοχετεύει σε διάφορα μέτωπα και φέρεται σαν "νταής" απειλώντας "Θεούς και δαίμονες", φάινεται ότι έχει ακόμη ένα ξέσπασμα κατά της χώρας μας. Ένα από τα πολλά που έχει τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μετά το "κάζο" από τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του Ακσόι, "κουνά το δάχτυλο" στην Ελλάδα επαναφέροντας για ακόμη μία φορά το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών. Όπως επιβεβαιώνουν οι Τούρκοι με τη στάση τους, όσο και να "ουρλιάζουν" και να μοντάρουν, δεν τα πάνε καλά με την ιδέα των ελληνικών δυνάμεων όπουδήποτε "κοντά τους".

Το κρεσέντο των προκλήσεων συνεχίζει η Άγκυρα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει μια ακόμη εμπρηστική ανακοίνωση αυτή τη φορά με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρουσία Ελλήνων εθνοφυλάκων στο Καστελόριζο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλούμενο τη συνθήκη ειρήνης του Παρισιού τονίζει ότι «αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοιες προκλήσεις δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο απέναντι από τις ακτές μας. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο».