Ψευδοκράτος: Την υποψηφιότητά του στις "προεδρικές εκλογές" ανακοίνωσε ο Ντενκτάς

«Περιμένω τη στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος»

Την «υποψηφιότητα» του για τις παράνομες «προεδρικές εκλογές», που θα διεξαχθούν στις 11 Οκτωβρίου 2020 στα κατεχόμενα, εξήγγειλε σήμερα στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο τέως ηγέτης του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος της ψευδοβουλής, Σερντάρ Ντενκτάς.


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ντενκτάς είπε: «Ενώ τον Ιανουάριο ανακοίνωσα ότι δεν με ενδιαφέρει να θέσω "υποψηφιότητα" εντούτοις βλέποντας ποιοι εξέφρασαν ενδιαφέρον, άτομα που δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον της "ΤΔΒΚ" (του ψευδοκράτους), δεν ακολουθούν την πολιτική (του ψευδοκράτους), για τους λόγους αυτούς και για το γεγονός ότι στις προεδρικές εκλογές ο κάθε υποψήφιος εκφράζει τις δικές του πολιτικές απόψεις αποφάσισα ότι θα θέσω υποψηφιότητα για τις εκλογές της 11ης Οκτωβρίου» .

Σημείωσε ακόμα ότι η «υποψηφιότητα» του δεν έχει καμία σχέση με τις φήμες και τα σενάρια που αφορούν στην «κυβέρνηση» Κόμματος Εθνικής Ενότητας- Δημοκρατικό Κόμμα – Κόμμα Αναγέννησης.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι «εκλογές» εν μέσω πανδημίας ο Ντενκτάς είπε ότι αυτές οι «εκλογές» πραγματοποιούνται σε πολύ διαφορετικό κλίμα από οποιασδήποτε άλλες εκλογικές διαδικασίες και αναφερόμενος στην «προεκλογική εκστρατεία» είπε ότι ελπίζει πως θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για σωστή εφαρμογή των μέτρων για τη μη μετάδοση του ιού.

Απαντώντας σε ερώτηση αν αναμένει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο υπήρξε ηγέτης του θα τον στηρίξει, ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε αφιέρωσε 28 χρόνια στο ΔΚ από τα οποία τα 21 υπηρέτησε ως ηγέτης του σημειώνοντας ότι αν τα όργανα του κόμματος αποφασίσουν να στηρίξουν άλλο «υποψήφιο» τότε θα σεβαστεί την απόφαση εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και άλλα κόμματα θα τον στηρίξουν.

«Περιμένω τη στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά αν τα όργανα του αποφασίσουν διαφορετικά θα σεβαστώ την απόφαση» είπε.

Η διάσκεψη Τύπου έγινε σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, στην παρουσία και της γυναίκας του Σερντάρ Ντενκτάς, Μουγκέ.