Ολυμπιακός : Όταν παίζεις με τον ΠΑΟ, δεν υπάρχει Κύπελλο και ΠΑΟΚ

Το απόλυτο ματς της χώρας. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την αναμέτρηση των «αιωνίων» στο ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό μας. Ακόμη και όταν ο ένας από τους δύο βρίσκεται πολύ μακριά από τα στάνταρ του, όπως ο Παναθηναϊκός που διανύει τα «πέτρινα χρόνια» του, «αλυσοδεμένος» από τα τεράστια οικονομικά του προβλήματα.   Όπως και να είναι όμως ο Παναθηναϊκός, όσο και αν το «classico» της Ελλάδας θα γίνει ξανά χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη, αυτή την φορά λόγω του κορωνοϊού, τα «αιώνια» ντέρμπι δεν αλλάζουν. Οι φανέλες είναι πολύ βαριές. Και αυτό έχει αποδειχτεί διαχρονικά. Ακόμη και τώρα αν ρωτήσει κανείς τους οπαδούς του Ολυμπιακού ποια είναι η ομάδα που θέλουν να νικούν πάντα η απάντηση θα είναι Παναθηναϊκός σε ποσοστά… αυτοδυναμίας. Και ας είναι πλέον 4ος και καταϊδρωμένος εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός. Το μέλος της… εξυγίανσης που παρά την παρουσία του στην «τρόϊκα», βρέθηκε σε χειρότερη θέση από ότι ήταν πριν την προσπάθεια για να… σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν τίθεται θέμα αγωνιστικά για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός υπερισχύει σε όλους τους τομείς συντριπτικά. Ο Ολυμπιακός που θέλει μια ακόμη νίκη επί του «αιωνίου» του αντιπάλου, μια ακόμη νίκη συνολικά στο πρωτάθλημα, ένα ακόμη βήμα προς την μαθηματική κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Και θα την πετύχει αν άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο κατανοήσουν πως το αποψινό ματς στο Καραϊσκάκη είναι το μεγάλο ματς!

Δεν δικαιολογείται και δεν συγχωρείται καμία χαλάρωση, κανείς αποπροσανατολισμός. Δεν μπορεί να παίζει με τον Παναθηναϊκό και να υπάρχει το Κύπελλο και ο ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κανένα Κύπελλο και κανείς ΠΑΟΚ. Αυτά από Δευτέρα.

Ο Ολυμπιακός οφείλει, και αυτό έχω την εικόνα πως συμβαίνεις στο Ρέντη, να είναι 100% προσηλωμένος στο πως θα νικήσει τους «πράσινους». Είναι διαχρονική υποχρέωση του.

Μετά θα έρθει και η σειρά για το κύπελλο της ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου και τα «μπλόκα» που δεδομένα θα εμφανιστούν στο άδειο Καραϊσκάκη με στόχο να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ που «ασθμαίνει» αγωνιστικά να αντέξει την ανωτερότητα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς υπερασπιζόμενος το 3-2 της Τούμπας.

Πηγή: https://www.to10.gr/