Το Κογκρέσο καλεί τον Τζεφ Μπέζος να καταθέσει

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Κογκρέσου κάλεσε την Παρασκευή τον CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος να καταθέσει στο πλαίσιο αντιμονοπωλιακής έρευνας, μετά από δημοσιεύματα που δημιουργούν υποψίες για «ψευδείς δηλώσεις» της αμερικανικής εταιρείας. Όπως μεταδίδει το CNBC, επτά μέλη της Επιτροπής ανέφεραν σε γράμμα προς τον κ. Μπέζος ότι πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal για τη χρήση δεδομένων πωλήσεων τρίτων μερών από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου φαίνεται να δείχνουν ότι η Amazon ενδέχεται να παραπλάνησε το Κογκρέσο σε προηγούμενες δηλώσεις.

«Αν όσα αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal είναι ακριβές, τότε οι δηλώσεις που έκανε η Amazon στην Επιτροπή για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείες φαίνεται να είναι παραπλανητικές» ανέφεραν στην ανακοίνωση τα μέλη της Επιτροπής.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal διαπίστωνε ότι υπάλληλοι της Amazon χρησιμοποίησαν δεδομένα από πωλήσεις τρίτων μερών για να προσαρμόσουν τη στρατηγική της εταιρείας όσον αφορά τα προϊόντα που πουλάει.