Ετοιμάζεται νέο τυφέκιο ελληνικής παραγωγής για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ένα από τα προγράμματα που τώρα εξετάζονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει να κάνει με την κατασκευή (και παραγωγή) στην Ελλάδα ενός σύγχρονου τυφεκίου που θα εξοπλίσει για τα επόμενα χρόνια τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ήδη ορισμένες χώρες έδειξαν (μετά από πρόσκληση) ενδιαφέρον για συμπαραγωγή, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία και κλπ. Την ίδια ώρα μπαίνει σε τροχιά ένα άλλο φιλόδοξο πρόγραμμα για την κατασκευή (και παραγωγή) ενός «εθνικού οχήματος», δηλαδή ενός λαστιχοφόρου τεθωρακισμένου, καθώς και οχήματος μεταφοράς προσωπικού και άλλων τύπων στρατιωτικών οχημάτων.

Με τον ίδιο τρόπο που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα με το «εθνικό τυφέκιο», θα υλοποιηθεί και με το «εθνικό όχημα». Αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για συμπαραγωγή διάφορες χώρες. Τόσο το τυφέκιο όσο και τα οχήματα θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα ενισχύοντας έτσι τις θέσεις εργασίας.

Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στρέψει την προσοχή του σ΄ένα πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την κατασκευή (και παραγωγή) ενός ελληνικού drone για την επιτήρηση των συνόρων. Εξελίξεις για αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν στην ΔΕΘ.