«Βοηθήστε μας». Το δικό της μήνυμα στέλνει η Μαίρη Λίντα από το Γηροκομείο Αθηνών.

Έκκληση από τη Μαίρη Λίντα για είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι φιλοξενούμενοι στο Γηροκομείο Αθηνών. 
Λίγες ημέρες μετά την έκκληση που απηύθυνε η διοίκηση του ιδρύματος για είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι ηλικιωμένοι οι οποίοι φιλοξενούνται εκεί, η τραγουδίστρια, η οποία έγραψε καλλιτεχνική ιστορία τόσο μόνη της όσο και με τον αξέχαστο Μανώλη Χιώτη, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τις δικές της ανησυχίες γι' αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουν η Ελλάδα και ολόκληρη η ανθρωπότητα.

«Θα ήθελα ο κόσμος να βοηθήσει το ίδρυμα. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που έχουν ανάγκες και θα ήθελαν μια βοήθεια. Αυτό ας το κοιτάξει ο κόσμος» δηλώνει στην «Espresso».

Μαίρη Λίντα: Το μόνο που μου λείπει είναι ο Χιώτης (video ...

«Δεν ζητάει το ίδρυμα κάτι παραπάνω από τα καθημερινά που χρειάζονται οι φιλοξενούμενοι εδώ. Μακαρόνια, αντισηπτικά μαντηλάκια, μάσκες και διάφορα άλλα είδη που έχουμε ανάγκη.

Προσωπικά, ως Μαίρη Λίντα, δεν ζητάω απολύτως τίποτα για μένα. Δόξα τω Θεό είμαι γερή και δυνατή. 'Εχω την κόρη μου και μου φέρνει τα πάντα. Με φροντίζει καθημερινά» προσθέτει.

Η Μαίρη Λίντα, φιλοξενείται στο Γηροκομείο Αθηνών τα τελευταία δύο χρόνια έπειτα από δική της επιλογή.
«Εδώ, στο ίδρυμα, έχω φίλους γιατρούς και ανθρώπους δικούς μου. Δεν το βλέπω ως γηροκομείο, αλλά σαν το σπίτι μου. Είναι εξαίρετοι όλοι οι άνθρωποι που μας φροντίζουν. Περνάω υπέροχα και θέλω να το πιστέψετε αυτό. Δυστυχώς, στην Ελλάδα έχει παρεξηγηθεί η φιλοξενία σε γηροκομείο.

Λένε "πήγε στο γηροκομείο η Λίντα"! Μα γιατί να μην έρθω εδώ; Είναι υπέροχο το περιβάλλον και τους ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον τους. Είναι τόσο δοτικό το προσωπικό εδώ που με συγκινούν καθημερινά με την περιποίηση τους. Ζω σαν στο σπίτι μου» μας εξηγεί δια τηλεφώνου από το δωμάτιο της στο Γηροκομείο Αθηνών, το οποίο έχει κλείσει τις πόρτες του για το κοινό λόγω κορωνοϊού.

Μαίρη Λίντα: Η εμφάνιση στον Λευκό οίκο, οι τρεις γάμοι και τα ...

Όταν τη ρωτάμε για την πανδημία, η ίδια, αν και φοβισμένη, απαντάει με χιούμορ:

«Φοβάμαι πάρα πολύ για αυτή τη νέα ασθένεια, όπως όλος ο πλανήτης. Όμως λέω "εμένα δεν πρόκειται να με βρει ο κορωνοϊός. Είμαι κοντή" και γελάω μόνη μου. Ίσως να είναι και μια δοκιμασία από τον Θεό όλο αυτό που βιώνουμε. 'Έχουμε χάσει την πίστη μας και τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη φύση, στους συνανθρώπους μας και σε όλα μας έδωσε ο Πανάγαθος» αναφέρει η τραγουδίστρια, η οποία έχει χαρίσει στο κοινό πολλά διαχρονικά «διαμάντια» της μουσικής.

Η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών έχει κάνει γνωστό με σχετική ανακοίνωση πως υπάρχουν ανάγκες για τα εξής είδη: αντισηπτικά μάσκες, πετρέλαιο, τρόφιμα (φρυγανιές, ζάχαρη βούτυρο, καφέ, χυλοπίτες κριθαράκι, πένες, ξύδι, ντοματοπολτούς, αλατι, μπισκότα, πάνες, μωρομάντηλα χαρτοπετσέτες, και υποσέντονα, πάνες, βρακάκια καθαριστικά, χλωρίνη, σφουγγάρια και σφουγγαρίστρες!