Πώς ο μεγάλος Μάικλ Τζόρνταν πείστηκε να κάνει το περίφημο comeback

Οι προτάσεις που έχει στα χέρια του για ντοκιμαντέρ; Δεκάδες. Οι αρνήσεις του; Επίσης δεκάδες.
Κάθε προσπάθεια οποιουδήποτε σκηνοθέτη να πείσει τον Μάικλ Τζόρνταν για ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και την καριέρα του έπεφτε στο κενό. Κανείς δεν είχε καταφέρει να τον πείσει.
Ο μεγαλύτερος αθλητής μπάσκετ όλων των εποχών τελικά… λύγισε. Κατάφερε να τον… τουμπάρει ο παραγωγός και σκηνοθέτης Μάικ Τόλιν. Ένας άνθρωπος με ταινίες όπως το εξαιρετικό Coach Carter αλλά και ντοκιμαντέρ για το 30 for 30 του ESPN στο ενεργητικό του. Εκείνος του τηλεφώνησε και ζήτησε να τον δει. Το πρώτο βήμα είχε γίνει: το ραντεβού κλείστηκε στη Σάρλοτ, τον Ιούνιο του 2016.
Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2016 στη Σάρλοτ. «Φοβήθηκα ότι θα μπορούσε το θέμα να έχει λήξει αρνητικά από το πρώτο πεντάλεπτο», εξομολογείται ο ίδιος.
Παρέδωσε στον θρύλο του ΝΒΑ έναν μεγάλο φάκελο με τις ιδέες που είχε ο ίδιος και η ομάδα του για το πρότζεκτ. «Έβγαλε τα γυαλιά πρεσβυωπίας και άρχισε να διαβάζει. Για 30-40 λεπτά μελετήσαμε μαζί κάθε σελίδα, κάθε πρόταση. Έχει αυτή τη μοναδική ικανότητα να είναι συγκεντρωμένος σε ό,τι κάνει», αναφέρει ο Τόλιν.
«Του είπα ‘Κάθε μέρα έρχεται τόσος κόσμος στο γραφείο μου φορώντας τα παπούτσια σου και δεν σε έχουν δει να παίζεις. Είναι ώρα να το κάνουμε’. Και δεν διαφώνησε», τονίζει. «Ωραίας, ας το κάνουμε», η πολυπόθητη απάντηση του Τζόρνταν, που αμέσως έδειξε διάθεση για να στρωθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στη δουλειά, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλωστε ένα ντοκιμαντέρ για την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών θα έπρεπε να είναι αντάξιό της.
Ο Τζόρνταν δεν άφησε τίποτα στην τύχη του. Ο ίδιος συμμετείχε σε τρεις μεγάλης διάρκειας συνεντεύξεις προσφέροντας ενδιαφέροντα στοιχεία που δεν είχαν δει ποτέ το φως, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που «λύγισε» και ζήτησε να διακόψουν.
Τελικά οι παραγωγοί εμπλούτισαν το υλικό τους όχι μόνο με τις εξομολογήσεις του MJ, αλλά και με συνεντεύξεις/μαρτυρίες από 106 άλλες προσωπικότητες, που περιλαμβάνουν από τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ και τον Μπαράκ Ομπάμα μέχρι την σύντροφο του Ντένις Ρόντμαν, Κάρμεν Ιλέκτρα.
Όλος ο πλανήτης περιμένει πια να δει το ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο MJ. Στις 03:00 π.μ. θα μεταδοθεί το ESPN θα μεταδώσει τα δύο πρώτα επεισόδια και στις 10:00 π.μ. θα είναι διαθέσιμα στο Netflix. Κάθε εβδομάδα, για τις επόμενες πέντε εβδομάδες, θα μεταδίδονται δύο επεισόδια του «Last Dance».