Κοροναϊός – Βρετανία : Τα νοσοκομεία μπορεί να «ξεμείνουν» από κλίνες

Τα νοσοκομεία στην Αγγλία θα υποφέρουν από λιγότερες κλίνες για τους ασθενείς με Covid-19 εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, εάν οι αριθμοί που γίνονται
σοβαρά κακοί κλιμακώνονται στην κλίμακα που παρατηρείται στην Ιταλία, λένε οι γιατροί.

Προβλήματα στο NHS

Ένα έγγραφο από μια ομάδα του Πανεπιστημίου του Cambridge λέει ότι πέντε από τις επτά NHS που καλύπτουν συγκεκριμένες περιοχές αναφοράς, θα έχουν παραπάνω αριθμό ασθενών μέσα σε διάστημα 15 ημερών.
Η ανακοίνωση του Boris Johnson για μερικό κλείδωμα τη Δευτέρα το βράδυ, που λέει σε όλους να μένουν στο σπίτι, αποσκοπεί στην πρόληψη ενός καταστρεπτικού σεναρίου στο NHS, στο οποίο η υγειονομική υπηρεσία κατακλύζεται από ασθενείς με κοροναϊό και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλο αυτό το «φορτίο».
 
Πρόκειται για μια κατάσταση που λένε οι ερευνητές του Cambridge ότι πλησιάζει γρήγορα στο να γίνει πράξη. Την περασμένη εβδομάδα, το NHS της Αγγλίας δήλωσε ότι θα αυξήσει τον αριθμό των κλινών κρίσιμης φροντίδας κατά 40.000.
Πιο αναλυτικά με 15.000 σταματώντας όλες τις μη επείγουσες επεμβάσεις, 15.000 με την πιο αποτελεσματική μετακίνηση των ηλικιωμένων που έχουν ανακάμψει και 10.000 που αγοράζονται από τον ιδιωτικό τομέα.
Ο Δρ Ari Ercole από το τμήμα αναισθησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο οποίος είναι γιατρός εντατικής θεραπείας, και οι συνάδελφοί του λένε ότι ανησυχούν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να διατεθούν αυτά τα κρεβάτια, να πάρουν επαρκείς αναπνευστήρες για τους ασθενείς και να εκπαιδεύσουν το επιπλέον προσωπικό δήλωσε:
«Εάν δεν μπορεί να παρασχεθεί τεχνική υποστήριξη στους ασθενείς που το χρειάζονται, θα πεθάνουν», δήλωσε ο Ercole. «Η χωρητικότητα της ΜΕΘ είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, καθώς απαιτεί χρόνο για να δημιουργηθεί τόσο από πλευράς στελέχωσης όσο και εξοπλισμού».

Πηγή: theguardian.com