Υπόθεση Βαλεντίν: Η μαρτυρία – κλειδί ενός 7χρονου που συνέβαλε στην εξιχνίαση

Η μαρτυρία ενός 7χρονου αγοριού φαίνεται πως βοήθησε τις ελληνικές αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν από το Κονγκό.

Το κοριτσάκι που βρέθηκε σώο στη Γαλλία κοντά στη βιολογική μητέρα του, όπως αποκάλυψε και η εξέταση του DNA, είχε εκμυστηρευτεί στον καλύτερό της φίλο στο σχολείο, ότι έψαχνε ένα καλύτερο σχολείο στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Alpha, αυτή η πληροφορία που έφτασε στα χέρια των αστυνομικών αρχών λίγο μετά τα Χριστούγεννα αποτέλεσε και αφορμή ώστε ο πατέρας της 7χρονης να μπει στο «μικροσκόπιο».
Ποια είναι η βιολογική μητέρα.
Στο μεταξύ, η γυναίκα που εμφανίστηκε την Τετάρτη στο αστυνομικό τμήμα του Σαιντ-Ετιέν (Saint-Étienne) είναι η βιολογική μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των γαλλικών αρχών προς της ελληνικές.
Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τη μητέρα του μικρού κοριτσιού καθώς – όπως αναφέρουν από την έρευνα και τις συνεντεύξεις που έκαναν και στη γυναίκα αλλά και στο παιδί – διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για μητέρα και κόρη.
Σύμφωνα με την έρευνα των γαλλικών αρχών τόσο στο περιβάλλον της, τις συνεντεύξεις που πήραν αλλά και το σχολείο στο οποίο φοιτά η 7χρονη είναι βέβαιοι ότι είναι η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν.
Η γυναίκα, σύμφωνα με τους Γάλλους αστυνομικούς, είναι στην Γαλλία από το 2015.
Μάλιστα, οι Γάλλοι αστυνομικοί είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι αν επιθυμούν εξέταση DNA για να πιστοποιήσουν και τυπικά την συγγένεια ανάμεσα σε μητέρα και κόρη τότε θα πρέπει να ακολουθήσουν την δικαστική οδό.