Παπανικολάου: «Αν δεν πίστευα ότι προλαβαίνουμε τα πλέι οφ, δεν θα συνέχιζα να παίζω»

Η ήττα από την Άλμπα ψαλίδισε κι άλλο τις ήδη λιγοστές ελπίδες του Ολυμπιακού για είσοδο στην οκτάδα ωστόσο όπως τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου μετά το ματς, δεν έχει χαθεί ακόμη κάτι αν αρχίσουν να αντιμετωπίζουν όλα τα ματς σαν τελικό.

Αναλυτικά:
«Σημασία δεν έχει το πώς τελείωσε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η Άλμπα παίρνει αυτοπεποίθηση από το ρυθμό της και δεν μπορέσαμε να το ελέγξουμε καθόλου από την αρχή του αγώνα. Το θέμα είναι όταν παίζεις τέτοια ματς, να είσαι προετοιμασμένος από την αρχή για να κόψεις το ατού του αντιπάλου. Αν δεν το κάνεις, ο,τι κι αν κάνεις μετά, είναι περιττό».
Για τα σκαμπανεβάσμτα της ομάδας του: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι η έλλειψη σταθερότητας. Όταν είσαι επαγγελματίας, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε συνθήκη. Το να είσαι σταθερός απαιτεί συγκέντρωση. Με το που κερδίζουμε ένα παιχνίδι, χάνουμε τη συγκέντρωση και είναι σαν να χαλαρώνουμε. Και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, γιατί είμαστε ήδη σε πολύ δύσκολη θέση. Το κεφάλι μας είναι κάτω από το παρκέ, γι’ αυτό πρέπει να δουλεύουμε πολύ. Δεν θέλω να μαυρίσω την κατάσταση».
Όσον αφορά στο αν ο Ολυμπιακός προλαβαίνει τα πλέι οφ: «Αν δεν πίστευα ότι προλαβαίνουμε τα πλέι οφ, δεν θα συνέχιζα να παίζω και να προπονούμε. Έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις στο παρελθόν. Πρέπει όμως να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς σαν τελικό».
Σχετικά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Με τον κόουτς κάναμε δυο προπονήσεις και σε τέτοιο διάστημα δεν προλαβαίνεις να δουλέψεις στη φιλοσοφία ενός προπονητή. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο κόουτς, έχει τα παράσημα της προσπάθειας και της δουλειάς του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Νομίζω ότι όλα αυτά θα βοηθήσουν την ομάδα. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος».