Ελένη Μενεγάκη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τον Νιτσιάκο

Νεκρός είναι ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος μετά από τροχαίο δυστύχημα.
Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν το χωριό της Αετομηλίτσας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

Ο άτυχος άνδρας κατευθυνόταν στην περιοχή της Αετομηλίτσας στα Ιωάννινα και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του για άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χαράδρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δρόμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ολισθηροί, λόγω του πάγου που έχει συγκεντρωθεί από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο κ. Νιτσιάκος απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του με τη βοήθεια κατοίκων και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.
Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.
Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.
Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Η συγκίνηση της Ελένης Μενεγάκη

Η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε στον Θεόδωρο Νιτσιάκο: «Δεν θα μπορούσαμε να μην πούμε δυο λόγια για έναν πραγματικά σπουδαίο άνθρωπο, που έφυγε από τη ζωή έτσι ξαφνικά. Τόσο ξαφνικά που κι εγώ όταν μου έστειλαν μήνυμα, δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι είναι αληθινό. Όταν άκουσα όμως ότι ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έχασε τη ζωή του στο αγαπημένο του χωριό, στο χωριό που μεγάλωσε, στο χωριό το οποίο τις περισσότερες εποχές του χρόνου ήταν εκεί. Πρώτον γιατί το αγαπάει, δεύτερον γιατί αγαπούσε πάρα πολύ το κυνήγι. Όλα αυτά τα χρόνια μας λέει για το χωριό του, θέλω να ανέβουμε να φάμε αγριογούρουνο, να σας πάω βόλτες, να δείτε τι ωραίο χωριό που είναι η Αετομηλίτσα μου…
«Αν σκέφτομαι για κάτι αυτόν τον άνθρωπο στο μυαλό είναι ο Θεόδωρος Νιτσιάκος και η αγαπημένη του οικογένεια, τα Γιάννενα, η Αετομηλίτσα, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είχε πει όχι για κανέναν από όποιον του ζητούσε βοήθεια. Με είχατε ακούσει να λέω πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια θέλω να στείλουμε πράγματα σε διάφορα μέρη που ούτε καν ρωτούσαν πού. Ένας ωραίος, ευχάριστος, ζωντανός, ανοιχτόκαρδος, αυτοδημιούργητος Έλληνας που τον αγάπησε πολύ ο τόπος», είπε η Ελένη Μενεγάκη.


«Μεγάλο σοκ για όλους, μεγάλο σοκ για μας και καταλαβαίνω και στέλνω πραγματικά την αγάπη μου και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, στη γυναίκα του, στα παιδιά του που τον αγαπούσαν και τον αγαπούν πολύ και βεβαίως, θα συνεχίσουν την παράδοση στην εταιρεία που εκείνος δημιούργησε σιγά σιγά λιθαράκι λιθαράκι. Καλό ταξίδι να έχει. Γεια σας.», έκλεισε η Ελένη Μενεγάκη