Μέγκαν Μαρκλ - Χάρι: Στα τηλέφωνα η βασιλική οικογένεια μετά τη «βόμβα» -Λύση άμεσα ζητά η Ελισάβετ

Η Αυτού Μεγαλειότης, Βασίλισσα Ελισάβετ συγκάλεσε, σύμφωνα με τη Daily Mail, τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, την Πέμπτη, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο άμεσο μέλλον.
Είναι ενδεικτικό πως πηγές από το παλάτι αναφέρουν πως η Ελισάβετ επιθυμεί λύση εντός μερικών ημερών, ούτε καν εβδομάδων.

Στις ομάδες της βασίλισσας, του γιου της Καρόλου και των γιων του, Ουίλιαμ και Χάρι έχουν δοθεί οδηγίες να εργαστούν «με αμείωτους ρυθμούς» για να βρουν «λύσεις», σύμφωνα με μια πηγή στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την οποία επικαλούνται το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και το πρακτορείο ειδήσεων Press association. Μια λύση αναμένεται «σε λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες», επισήμανε η πηγή.


Έτσι, η Βασίλισσα Ελισάβετ από την εξοχική της κατοικία, ο πρίγκιπας της Ουαλίας από την Σκοτία, αλλά και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι βρίσκονται σήμερα σε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να λύσουν το ζήτημα της… εξόδου, Megxit όπως το αποκαλούν τα ΜΜΕ, του δεύτερου γιου του Καρόλου και της Μέγκαν Μαρκλ από την βασιλική οικογένεια.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θέλει λύση στο πρόβλημα «Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ» άμεσα

Σύμφωνα με πηγές από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η Βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί όλα να κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, με τις συζητήσεις να ακολουθούν έναν ρυθμό που θα εμπλέξει πολύ σύντομα και την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες ώρες μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ λαμβάνουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 8 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία και προέρχονται κατά βάση από τους Βρετανούς φορολογούμενους. Θεωρητικά, η απόφασή τους να αποστασιοποιηθούν θα πρέπει να διακόψει αυτή τη χρηματοδότηση.

Από την άλλη, τόσο ο πρίγκιπας Χάρι, όσο και η Μέγκαν Μαρκλ διαθέτουν σημαντική προσωπική περιουσία, ενώ δημοσιεύματα περιγράφουν πώς το ζευγάρι θα μπορούσε να κεφαλαιοποιήσει την αναγνωρισιμότητά του, ώστε να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητο.

Ο πρίγκιπας Χάρι αψήφησε την Βασίλισσα Ελισάβετ

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από βρετανικά ΜΜΕ, πως ο πρίγκιπας Χάρι είχε επιχειρήσει να ενημερώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ για την ανακοίνωση. Εκείνη όμως του συνέστησε να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια πριν μιλήσει με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποστασιοποιηθούν από την βασιλική οικογένεια, με τους Γουίλιαμ και Κάρολο να λαμβάνουν γνώση της ανακοίνωσης 10' λεπτά πριν εκείνη ανακοινωθεί.