Τσιτσιπάς: «Ανυπομονώ για τη νέα πρόκληση, η ισορροπία θα με κάνει μεγάλο τενίστα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε στο Όπεν Αυστραλίας του 2019 την καλύτερη εμφάνισή της καριέρας του σε τουρνουά γκραν σλαμ μέχρι σήμερα, αφού έφτασε ως τους ημιτελικούς, όπου αποκλείστηκε από τον Ράφα Ναδάλ.

Τώρα ο 21χρονος πρωταθλητής, που στο μεταξύ «σκαρφάλωσε» έως το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο 6, δηλώνει ανυπόμονος για το Australian Open, στο οποίο θα προσπαθήσει να… αρπάξει την ευκαιρία και να «λάμψει» γι’ ακόμη μια φορά, παίρνοντας ώθηση και από τους φιλάθλους που θα τον υποστηρίξουν στη Μελβούρνη.
«Πραγματικά ανυπομονώ γι’ αυτή τη νέα πρόκληση που έχω μπροστά μου, να δείξω κάτι» δήλωσε ο Τσιτσιπάς ενόψει του Όπεν Αυστραλίας και συνέχισε: «Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από εδώ πέρυσι, τους ημιτελικούς, το να ζω το όνειρο, να παίζω με τόση πολλή αδρεναλίνη. Πραγματικά απολαμβάνω το πλήθος, την ενέργεια του κόσμου εδώ».
Μετά τον περυσινό αποκλεισμό του στο Όπεν Αυστραλίας, ο Τσιτσιπάς βελτίωσε το παιχνίδι του, ωστόσο δούλεψε και πνευματικά, για να βρει ισορροπία μέσα στο παιχνίδι, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα.
«Βρήκα περισσότερη ισορροπία μέσα μου» είπε ο Τσιτσιπάς και συνέχισε: «Πιο πριν, ήμουν πολύ ασταθής με τα συναισθήματά μου. Μπορούσα να γίνω, σε μερικούς από τους αγώνες, ξαφνικά θυμωμένος και εκνευρισμένος… Πραγματικά δουλεύω πάνω σ’ αυτό.
Νομίζω ότι το να είμαι ισορροπημένος στο μυαλό μου θα με βοηθήσει. Θα το δοκιμάσω. Ελπίζω ότι θα με βοηθήσει να «μεγαλώσω» σαν παίκτης. Νομίζω ότι η ισορροπία είναι σημαντική για κάποιον ώστε να εξελιχθεί. Εάν είσαι τη μια μέρα πάνω και την άλλη κάτω με τα συναισθήματά σου, αυτά μπορούν να σου κοστίσουν»…