Το πέναλτι του Παπουτσέλη που έμεινε στην ιστορία (vids)

Σαν σήμερα, το 1996, έγινε το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που κρίθηκε από το πέναλτι του Παπουτσέλη και για πολλούς αποτέλεσε την αρχή της περιβόητης «παράγκας».

Είναι η φάση, σήμα κατατεθέν μίας ολόκληρης εποχής. Μίας εποχής που η αδικία έγινε ταυτόσημη έννοια με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί σήμερα να συμπληρώνονται 23 χρόνια από εκείνο το βράδυ, όμως κανένας φίλος του Παναθηναϊκού δεν ξεχνάει τι είχε συμβεί στις 8 Δεκεμβρίου του 1996. Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Καραϊσκάκη για την 11η αγωνιστική της Α' Εθνικής, όντας στην 1η θέση της βαθμολογίας με 3 πόντους περισσότερους από το τριφύλλι.

Ήταν η αναμέτρηση που έμελλε να μείνει στην ιστορία για την αδιανότη απόφαση του Στράτου Παπουτσέλη να υποδείξει πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Γιάννη Καλιτζάκη στον Ίλια Ίβιτς εμφανώς έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης συμβουλεύτηκε τον επόπτη Κώστα Κουναλάκη, ο οποίος δεν ήταν σίγουρος για τη φάση και δεν ήθελε να την πάρει πάνω του και τελικώς έλαβε την απόφαση να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών.


Πηγή: sdna.gr