ΔΕΘ 2019: Πορείες και προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη (vids)

Περίπου 600 άτομα συγκεντρώθηκαν, το Σάββατο το απόγευμα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.


Με σημαίες στα χέρια και πανό φωνάζουν συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ενώ στήθηκε και μικροφωνική εγκατάσταση όπου ακούγονται τραγούδια.

Σε προληπτικές προσαγωγές ατόμων που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην πορεία για τη Μακεδονία που είναι σε εξέλιξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προχώρησαν πριν από λίγη ώρα αστυνομικές δυνάμεις. Προσήγαγαν συνολικά 33 άτομα, μόλις έφτασαν με πούλμαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην οδό Καλαποθάκη, προτού οι διαδηλωτές κινηθούν προς την παραλιακή λεωφόρο της πόλης. Πλήθος κόσμου αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα μέλη της ΧΑ έφτασαν με πορεία μέσω της Λ. Νίκης στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αυτή την ώρα. Στην Καμάρα έχουν συγκεντρωθεί μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Σημειώνεται ότι στην διαδήλωση της Καμάρας συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.


Στο άγαλμα Βενιζέλου βρίσκονται άτομα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας καθώς και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές κρατούν πυρσούς και πανό ενώ η Εγνατία έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα.

Σε εξέλιξη και η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ και εργατικών παρατάξεων, από την πλατεία Αριστοτέλους. Αυτή την ώρα κινείται επί της Λεωφόρου Νίκης με κατεύθυνση προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.Πηγή: eleftherostypos