Όταν ο Panathinaikos γονάτισε την Μπάρτσα στο Καμπ Νόου αλλά δεν προκρίθηκε… (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 17 χρόνια, ο μεγάλος Ευρωπαίος Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε μία από τις πιο σπουδαίες εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νόου όμως στεκόταν άτυχος και γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 έμενε εκτός ημιτελικών της διοργάνωσης. Οι πράσινοι του Σέρχιο Μαρκαριάν ταξίδεψαν στην Καταλονία για να υπερασπιστούν το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς στη Λεωφόρο.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με ένα υπέροχο τέρμα μόλις στο 8’ έδωσε προβάδισμα στο τριφύλλι και πάγωσε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και με δύο τέρματα του Λουις Ενρίκε και ένα του Σαβιόλα κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να το φέρουν στα επίπεδα του 3-1 με το οποίο προκρίνονταν.


Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν το σθένος, ξεπέρασαν την τεράστια ατυχία με τον τραυματισμό του Γιώργου Καραγκούνη και αντέδρασαν. Βγήκαν μπροστά και σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις έφτασαν μία ανάσα από το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Παρ’ όλα αυτά, Κωνσταντίνου, Βλάοβιτς και Κυργιάκος νικήθηκαν από Πουγιόλ και ατυχία, ενώ το χεράκι του έβαλε και ο διαιτητής που δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι του Μπονάνο στον Ολισαντέμπε.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και η Μπαρτσελόνα πήγε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί πως πρόκειται ίσως για τον πιο περήφανο αποκλεισμό ελληνικής ομάδας στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης.

Οι συνθέσεις εκείνης της αναμέτρησης:

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+ Μικάελσεν), Κόλκα (77 Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46 Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου.

Μπαρτσελόνα: Μπονάνο (84 Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74 Γκάμπρι), Σαβιόλα.