Ο αξιωματικός του Λιμενικού που «αλλοίωνε» καταθέσεις για το Noor-1 οργάνωσε το φιάσκο στα Εξάρχεια

Ο αξιωματικός του Λιμενικού που επιχειρούσε –σύμφωνα με καταγγελίες κατηγορουμένων- να αλλοιώσει δεδομένα της υπόθεσης του Noor-1 προκειμένου να ενοχοποιηθούν επιχειρηματίες, ύστερα κι από εμπλοκή του πρώην υπουργού Εθνικής
Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ήταν αυτός που οργάνωσε χθες το βράδυ την επιχείρηση-φιάσκο της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά με την επιδρομή σε κατοικία των Εξαρχείων!
Ο εν λόγω αξιωματικός, μετά τον αμφιλεγόμενο ρόλο του στην υπόθεση Noor-1 και τις μεθοδεύσεις που υπήρξαν είχε προωθηθεί στην ιεραρχία του Λιμενικού. Με μάλλον οδυνηρές συνέπειες. Πρόκειται φυσικά για τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη, αξιωματικό του Λιμενικού, παλιό γνώριμο σε όλους όσοι γνωρίζουν τις απίστευτες μεθοδεύσεις και τη σκευωρία που στήθηκε γύρω από το Noor-1. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται στην υπόθεση με τις συνομιλίες που είχε με τον καταδικασμένο για την υπόθεση του Ευθύμη Γιαννουσάκη.
Θυμόμαστε επίσης τις αποκαλύψεις ότι ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης μαζί με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς, κυρία Ειρήνη Τζίβα, άλλο πρωταγωνιστικό πρόσωπο της υπόθεσης, είχαν κάνει ταξιδάκι αναψυχής στην Ιαπωνία.
O Παναγιώτης Χριστοφορίδης
Και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις ενορχηστρωμένες προσπάθειες του προέδρου των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα «πιόνια» του, τον κ. Χριστοφορίδη, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, κ.λπ προσπάθησαν ματαίως να στήσουν κατηγορητήρια.
Ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης, λοιπόν, που πίεζε τον Γιαννουσάκη να «μαρτυρήσει» αυτά που ο ίδιος ήθελε, εμφανίζεται ξανά μπροστά μας. Εμφανίζεται να είναι ο οργανωτής της επιχείρησης στα Εξάρχεια που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε τραγωδία και σήμερα να μιλάμε για νεκρούς λιμενικούς.

Πλήρης ανοργανωσιά

Ο συγκεκριμένος έλεγχος για την ανεύρεση ναρκωτικών στο υπό κατάληψη σπίτι, πραγματοποιήθηκε χωρίς σχεδιασμό κι ομάδα «υποστήριξης».
Μάλιστα εξετάζονται πληροφορίες ότι οι λιμενικοί δεν είχαν αντιληφθεί στην αρχή της επιχείρησης ότι η διεύθυνση του χώρου, που θα πραγματοποιούσαν την επιδρομή τους ήταν στην «καρδιά» των Εξαρχείων κι ότι ήταν ίσως από την πλευρά του… Κολωνακίου!
Ακολούθησε σύγκρουση με ομάδα άγνωστων ενόπλων που έσπευσαν στην εν λόγω κατοικία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό  ενός άλλου λιμενικού. Μάλιστα οι επιτελείς του Λιμενικού υποστήριξαν ότι ζήτησαν εγκαίρως την συνδρομή της ΕΛΑΣ, κάτι που αρνήθηκε με «non paper» η λεωφόρος Κατεχάκη.
Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό με τάση αυτοθαυμασμού «για μία ακόμη φορά τα στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επέδειξαν με τις πράξεις τους, τον άρτιο επαγγελματισμό τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Ένα κατά τ’ άλλα συνηθισμένο περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης φερομένων ως εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών ουσιών, λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μάχη εντός αστικού χώρου, με απρόβλεπτες συνέπειες και διαστάσεις» για να συμπληρωθεί αμέσως μετά «η όλη επιχείρηση διήρκησε λιγότερο από 10 λεπτά. Κατά την έξοδο εμφανίστηκαν 40 περίπου άτομα κρατώντας όπλα, ρόπαλα και πολλοί από αυτούς με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι επιτέθηκαν στους συναδέλφους.
Τα μέλη της Ομάδας Δίωξης φυγάδευσαν αρχικά τον εισαγγελικό λειτουργό, κατάφεραν να κρατήσουν τη μία εκ των δύο συλληφθέντων, καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών που εντόπισαν. Από τα ανωτέρω στελέχη αφαιρέθηκαν τσαντάκια με προσωπικά είδη και ιδιωτικό οπλισμό.
Από την εμπλοκή τραυματίστηκαν δύο συνάδελφοι, ο ένας με χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα και ο άλλος χτυπημένος από μαχαίρι στο μηρό, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση κάλυψαν με τα σώματά τους την πιο πάνω επιχείρηση απεμπλοκής και διαφυγής»

Ισχυρή κριτική

Ωστόσο, παρά τις …ηρωικές ανακοινώσεις για να εξωραϊστεί το περιστατικό φαίνεται να ασκείται ισχυρή κριτική από αξιωματικούς του Λιμενικού προς τον οργανωτή της επιχείρησης (εκείνου που επισκεπτόταν κατηγορουμένους για το Noor -1 για να τους κατευθύνει τις καταθέσεις τους).
Όπως ενδεικτικά σημειώνουν «παραβλέφθηκαν στοιχειώδεις κανόνες εμπλοκής και λογικής. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν φρόντισε να έχει την υποστήριξη των ΚΕΑ (ειδικές δυνάμεις Λιμενικού) ώστε να μπορεί να ευδοκιμήσει με ασφάλεια.
Τα ΚΕΑ έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις, μεγαλύτερη από την ΕΛΑΣ και περισσότερες ικανότητες και δυνατότητες σε υποστηρικτικό οπλισμό και εξοπλισμό.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ρίσκαρε την επιχείρηση και τη ζωή των στελεχών του και του εισαγγελέα προσπαθώντας να επιδείξει ικανότητες μονοσήμαντης (μόνο η Ασφάλεια) επιχειρησιακής επέμβασης».
Από το Λιμενικό διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι υπήρξε έγκαιρη ειδοποίηση και της ΕΛΑΣ.
Ωστόσο σε διαρροή από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σημειώνεται «όπως  προκύπτει από την έρευνα την 20:20 ώρα χθες (4 Απριλίου 2019) κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μαζί με Εισαγγελέα μετέβη στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια για έρευνα σε οικία σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών.
Μετά από 18 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 20:38:17 ώρα άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι Αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με Εισαγγελέα.
Την 20:50 ώρα άτομο με τα ίδια στοιχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο παραπάνω σημείο. Σύμφωνα με την έρευνα η συμπλοκή μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των αγνώστων δραστών ολοκληρώθηκε περί την 21:00 ώρα».