Αποκάλυψη: Τραπεζικοί λογαριασμοί στην Κύπρο «κλειδί» στην έρευνα για την «μαφία των φυλακών»

Πώς ένας δικηγόρος που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην «μαφία των φυλακών» γνώριζε λίγα 24ωρα μετά την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κι ενώ ακόμη το έγκλημα δεν είχε εξιχνιασθεί, άγνωστες συζητήσεις που είχαν οι Αλβανοί δολοφόνοι με το άτυχο θύμα τους; Πώς ο δικηγόρος γνώριζε ότι ο Αλβανός δράστης πριν πυροβολήσει τον ποινικολόγο του είχε ζητήσει τα …κρυμμένα λεφτά του πελάτη του Αρη Φλώρου στην Κύπρο;»
Το νέο αυτό σοβαρό ερώτημα απασχολεί τα τελευταία 24ωρα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που ερευνούν την δράση αλβανών ποινικών κι ορισμένων δικηγόρων που φαίνεται να προχωρούσαν σε παράνομες συναλλαγές αλλά και σε εκβιαστικές απαιτήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από ιδιώτες. Ηδη για την υπόθεση αυτή έχουν προφυλακισθεί δύο δικηγόροι (σσ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) ενώ το βράδυ της Τρίτης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο γνωστοί ποινικολόγοι που κατηγορούντο για την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές για τους δύο ποινικολόγους κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων αφού φαίνεται ότι είχαν σταματήσει τις ύποπτες συνεννοήσεις τους με τους Αλβανούς το φθινόπωρο του 2017 (όταν και δολοφονήθηκε ο συνάδελφός τους Ζαφειρόπουλος) ενώ οι προφυλακισθέντες θεωρήθηκε ότι συνέχιζαν μέχρι και σήμερα τις ύποπτες συναλλαγές και συνεννοήσεις με τους αλλοδαπούς ποινικούς.
Οι εν λόγω δικηγόροι φαίνεται ότι είχαν ζητήσει εκβιαστικά 2.000.000 από τον δολοφονηθέντα –στις 12 Οκτωβρίου 2017- Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Με την απαίτηση να μεταφέρεται στον πελάτη του κατηγορούμενο για την υπόθεση ENERGA Αρη Φλώρο . Προκειμένου οι δικηγόροι να μεσολαβήσουν στους Αλβανούς κακοποιούς ώστε οι τελευταίοι να αλλάξουν τις καταθέσεις τους για αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη το 2014 , όπου έχει κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός ο Φλώρος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι οι Αλβανοι, μετέπειτα δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, γνώριζαν γι αυτές τις απαιτήσεις κι αυτό αύξησε την πίεση προς τον άτυχο δικηγόρο που κατέληξε στην εν ψυχρό δολοφονία του.
Όμως το νεώτερο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν υπήρχε περαιτέρω ύποπτη συνεννόηση δικηγόρων και κακοποιών που σχετίζεται με πιο άμεσο τρόπο με την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Κι αυτό προέκυψε από την απομαγνητοφώνηση τις τελευταίες εβδομάδες συνομιλιών που είχε υποκλέψει, το 2017, η ΕΛ.ΑΣ λίγο μετά την δολοφονία του δικηγόρου κι οι οποίες δεν είχαν αναλυθεί μέχρι σήμερα περαιτέρω. Με το ηχητικό υλικό να είχε μείνει ανεκμετάλλευτο.
Στις 22 Οκτωβρίου 2017 (πολλά 24ωρα προτού εξιχνιασθεί η δολοφονία Ζαφειρόπουλου και γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του εγκλήματος) ένας εκ των κατηγορουμένων δικηγόρων αναφέρει λοιπόν σε μια στιχομυθία του με μια γυναίκα από το προσωπικό περιβάλλον του ότι «ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τους άκουσε (σσ. τους δολοφόνους) να λένε «να πεις στον πελάτη σου να μοιράσει τα λεφτά που έχει στην Κύπρο».
Αυτή η φράση που είχαν πει οι Αλβανοί δολοφόνοι θεωρείται λοιπόν «κλειδί» για να διαλευκανθεί ποιοι ήταν οι τυχόν δεσμοί Αλβανών ποινικών και δικηγόρων ή ποιος πιθανόν από την ΕΛΑΣ είχε ενημερώσει παρατύπως τον κατηγορούμενο δικηγόρο γι αυτό το κρίσιμο στοιχείο.
Σημειώνεται ότι όταν έγινε γνωστό ότι οι Αλβανοί δολοφόνοι είχαν ρωτήσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για τα «λεφτά από τη Κύπρο του Αρη Φλώρου» είχε γίνει ειδική έρευνα γι αυτό. Οι αστυνομικοί είχαν αναρωτηθεί αν πράγματι υπήρχαν χρήματα εκεί και πώς το γνώριζαν οι αλβανοί κακοποιοί. Με ενδείξεις αρχικά ότι αυτήν την πληροφόρηση είχαν τότε οι Αλβανοί από δικηγόρους που παρακολουθούσαν την υπόθεση Energa και απαιτούσαν 2.000.000 από τους Φλώρο και Ζαφειρόπουλο.
Σχετική ερώτηση υποβλήθηκε στον κρατούμενο στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού Αρη Φλώρο, ο οποίος κατέθεσε: «Πράγματι έχω πολλούς λογαριασμούς προσωπικούς ή εταιρικούς στην Κύπρο, αλλά είναι δεσμευμένοι. Επιπλέον η γραμματέας μου (σ.σ.: κατηγορούμενη για την υπόθεση της Energa που είχε «σπάσει» το βραχιολάκι επιτήρησης και είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2016) είχε μεταφέρει με πλαστογράφηση υπογραφών 5 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και από εκεί σε διαφόρους λογαριασμούς στο εξωτερικό. Χωρίς αυτά τα λεφτά να έχουν δεσμευθεί…».
Όμως τώρα φαίνεται ότι για αυτή την συζήτηση που έγινε στο γραφείο του Μιχ Ζαφειρόπουλου είχε πλήρη γνώση, τα επόμενα 24ωρα, κι ένας από τους δικηγόρους που κατηγορείται τώρα για τις έκνομες συναλλαγές με τους Αλβανούς κακοποιούς. Προκαλώντας νέα ερωτήματα για το παρασκήνιο και το εύρος των συνεννοήσεων που προηγήθηκαν της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του ποινικολόγου.