Παγκόσμια Ημέρα Ρομά: Μήνυμα κατά των διακρίσεων από τον Τσίπρα

Πρόσωπα που ξεπέρασαν τα στερεότυπα και τις διακρίσεις, καθώς και πρόσωπα που εργάζονται για να βοηθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη των Ρομά να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Kαταξιωμένοι επαγγελματίες, επιστήμονες , φοιτητές, μαθητές και μέλη οργανώσεων που εργάζονται συστηματικά κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά, ήταν ανάμεσα στους 50 πολίτες που βρέθηκαν στο Μαξίμου. Με την παρουσία τους ξεχώρισαν:
  • Μαθητές και μαθήτριες, γονείς και η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου του Ασπρόπυργου καθώς και μαθητές από το  Δήμο Φυλής.
  • Σπουδαστές και απόφοιτοι ΤΕΕ και ΕΠΑΛ καθώς φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο τμήμα κοινωνιολογίας  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Μέλη, εκρόσωποι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί  και διαμεσολαβητές από τα Παραρτήματα Ρομά 8 δήμων της Αττικής.
  • ο Πρόεδρος και ο νομικός σύμβουλος της  Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ  και
  • δικηγόροι, λογιστές, διαμεσολαβητές, μεταφραστές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί επιστήμονες που συμμετέχουν στη Μη κερδοσκοπική Οργάνωση HEROMACT (Hellenic Roma Action).