Τσίπρας: Κηρύσσει τον πόλεμο στη… συντήρηση με Τζουμάκα και Ραγκούση

Κινήσεις απελπισίας προκειμένου να γυρίσει το «παιχνίδι των εκλογών» κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παραδεχόμενος – εμμέσως πλην σαφώς – την ένδεια σε πολιτικά στελέχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί διεύρυνση με φθαρμένα πρόσωπα που βρισκόντουσαν επί χρόνια στην αφάνεια.

Ένα κόμμα το οποίο πριν από λίγα λόγια κατέβαζε στο ευρωψηφοδέλτιο ένα εμβληματικό στέλεχος της Αριστεράς, τον Μανώλη Γλέζο, έχει φτάσει στο σημείο να επιστρατεύει το 2019 πλειάδα πολιτικών στελεχών από τα λεγόμενα «ορφανά» της Κεντροαριστέρας. Στελέχη τα οποία πριν από λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ τους αντιμετώπιζε απαξιωτικά με χαρακτηρισμούς όπως… σαχλαμάρες.
Στην «πλατιά απεύθυνση» του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως χώρεσαν όλοι. Ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Νικος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης κ.α.
Στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ πολιτικές προσωπικές από την Κεντροαριστέρα ή πιο σωστά από όσους έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής έως εκπροσώπους της λαϊκής Δεξιάς. Με αυτούς, φαίνεται πως ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός ότι θα βάλει «φρένο» στην άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και θα μπορέσει να ανακόψει τη νικηφόρα πορεία της ΝΔ, έτσι τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως είναι εγκλωβισμένος στα δικά του λάθη καθώς μετά την ψήφιση και την εφαρμογή «κατά γράμμα» ενός σκληρού μνημονίου, μετά την οικονομική αφαίμαξη μεγάλης μερίδας της κοινωνίας από φόρους, μετά τους πλειστηριασμούς χιλιάδων σπιτιών, έρχεται τώρα να ξανακερδίσει τον κόσμο που έχασε τα προηγούμενα χρόνια τάζοντας χιλιάδες προσλήψεις και ψηφίζοντας φιλολαϊκά μέτρα.
Το γεγονός ότι τον εμπιστεύονται όλο και λιγότεροι, είναι κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Το ότι όμως, θέλει να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές και ταυτόχρονα να κηρύξει τον «πόλεμο» στη συντήρηση και στο παλιό που πρεσβεύει – σύμφωνα με τον ίδιο – η ΝΔ, με πρόσωπα από το παλαιό πολιτικό σύστημα, δείχνει την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακατεύει όσο μπορεί την «πολιτική τράπουλα» αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι σε θέση να βγάλει κάποιον άσσο από το μανίκι του.

Ο Τζουμάκας, ο Ραγκούσης και ο Θεοχαρόπουλος

Η πορεία του Θανάση Θεοχαρόπουλου μετά την διαφοροποίησή του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και παρά το ότι… ορκιζόταν πως δεν προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά πολλούς προδιαγεγραμμένη.
Ήταν προδιαγεγραμμένη διότι ένα κόμμα όπως η ΔΗΜΑΡ, το οποίο έχει χάσει την αυτονομία του προ πολλού με έναν πρόεδρο, τον Δημήτρη Θεοχαρόπουλο ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δεν φαινόταν να είχε τύχη αν αποφάσιζε να ακολουθήσει μία… μοναχική πορεία.
Ο Γιάννης Ραγκούσης από την εποχή που διεκδικούσε την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής και την παταγώδη αποτυχία του (είχε συγκεντρώσει στις εσωκομματικές εκλογές ποσοστό 2,39%), αποφάσισε να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ και σιγά σιγά άρχισε να προσεγγίζει το κυβερνών κόμμα «στάζοντας μέλι για τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όσο για τον Στέφανο Τζουμάκα ο οποίος είναι ένα από τα πολιτικά στελέχη που έδωσαν το παρών χθες, στο κλειστό του Γαλατσίου, υπενθυμίζουμε πως λίγα χρόνια πριν, και συγκεκριμένα το 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν θα φανταζόταν πως κάποια στιγμή θα έπεφτε στην… ανάγκη του, τον χαρακτήριζαν σαχλαμάρα και γραφικό.
Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη στους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον δεν βλέπουν με καλό μάτι την «πλατιά διεύρυνση Τσίπρα» αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, εκ των πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, έγραφε το 2012. «Ότι και να πει ο αγαπητός Τζουμάκας τώρα πια, θα καταταχτεί στη σφαίρα του γραφικού…Στέφανε 20 χρόνια σαχλαμάρας δεν σβήνονται έτσι…».