Ψινάκης: Αφού κοιμήθηκε ήσυχος για το Μάτι πάει για ευρωβουλή με σύνθημα «Θα σέβεστε»

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις «επιτυχίες» του Ηλία Ψινάκη στον δημαρχιακό θώκο του Μαραθώνα.

Μιλάμε για τον τοπικό άρχοντα ο οποίος την ώρα που η πυρκαγιά στο Μάτι σκορπούσε τον θάνατο και την καταστροφή, εκείνος βρισκόταν στη Μύκονο κάνοντας πάρτι για τη γιορτή του.
«Κάνω τις διακοπές με την άδειά μου. Συνδυάζω τις διακοπές με τους προσκεκλημένους μου από το εξωτερικό. Κάθε Σαββατοκύριακο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κανονίζω να φεύγω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πήρα την άδειά μου στην ονομαστική εορτή μου (σ.σ. 20 Ιουλίου)», είχε πει.
Τι κι αν ο Αύγουστος είναι ο πλέον επικίνδυνος μήνας για πυρκαγιά. Για τον κοσμικό-δήμαρχο πάνω απ’ όλα το πρωτόκολλο…
«Προσπάθησα να ακυρώσω το πάρτι, αλλά επειδή είχαν προσκληθεί πρέσβεις, δεν γινόταν να ακυρωθεί λόγω πρωτοκόλλου», μας είπε προφανώς περιμένοντας ότι θα τον θαυμάσουμε για την… υπευθυνότητά του.
Είναι ο δήμαρχος που παραμύθιαζε εν ψυχρώ τους πολίτες που είχαν χάσει βιος και συγγενείς από τις φλόγες, δηλώνοντας on air πως τάχα είχε καεί και το δικό του σπίτι. Και δεν ντράπηκε καθόλου όταν λίγες ώρες μετά είδαμε στα τηλεοπτικά πλάνα την πολυτελή βίλα του να μην έχει πάθει τίποτα, εκτός από κάτι μικρομουτζούρες στον μαντρότοιχο.
Στο υπόμνημά του προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών που ερευνούν την υπόθεση, τον περασμένο Νοέμβριο, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος επιτέλεσε το καθήκον του και πως ο δήμος του οποίου ηγείται ήταν… «σε απόλυτη ετοιμότητα για τις καλοκαιρινές πυρκαγιές»! Σκέψου να μην ήταν δηλαδή
«Πιστεύω πως κατέδειξα ότι ως δήμαρχος Μαραθώνα επιτέλεσα το καθήκον μου» αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Πρόκειται για τον αιρετό άρχοντα που δίχως ίχνος ντροπής ή έστω σεβασμού στις ζωές που χάνονταν -την ώρα που εκείνος ήταν στη Μύκονο- είπε σε συνέντευξή του πως κοιμάται ήσυχος τα βράδια και πως ποτέ δεν σκέφθηκε την παραίτηση…
Λίγους μήνες μετά την τραγωδία, στις 7 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Μαραθώνα προχώρησε σε νέα απρέπεια, ακυρώνοντας την τελευταία στιγμή συνάντηση που είχε οριστεί με τους πυρόπληκτους κατοίκους, χωρίς καν να μπει στον κόπο να τους ενημερώσει -παρά μόνο με ένα email- με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να περιμένουν μάταια στο σημείο όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση.
Μετά από τέτοια «προσφορά» στην μικρή κοινωνία του Μαραθώνα, ο Ηλίας Ψινάκης νιώθει προφανώς ότι ανοίγει μπροστά του πεδίον δόξης λαμπρόν.
Αποφάσισε λοιπόν -και ενώ εκκρεμεί η ποινική δίωξη εναντίον του για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι- να προσφέρει σε ολόκληρη τη χώρα εκπροσωπώντας μας στην Ευρωβουλή.

Ζητάει και τα ρέστα

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Ηλίας Ψινάκης ονομάζεται «Πολίτες». Με δύο αναρτήσεις που έκανε στο Instagram σήμερα το μεσημέρι εκδήλωσε τις προθέσεις του.
Το πρώτο story είχε τον χαρακτήρα προαναγγελίας. Ένα στεφάνι ελιάς, με τη λέξη «ΠΟΛΙΤΕΣ» στο κέντρο και την λεζάντα «όπου να ‘ναι σκάει», με ένα χρονόμετρο σε αντίστροφη μέτρηση.
Λίγα λεπτά μετά, ήρθε η ανακοίνωση «έσκασε», με ένα λινκ που παραπέμπει στην ιστοσελίδα psinakis-polites.eu, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι θέσεις της πολιτικής πρωτοβουλίας.
Σε αυτές, ο Ηλίας Ψινάκης αρχικά απαριθμεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του, και στη συνέχεια λέει πως απευθύνεται στα περίπου… τέσσερα εκατομμύρια των πολιτών που δεν συμμετέχουν σε εκλογές (!), τους οποίους καλεί να τον ακολουθήσουν στις ευρωεκλογές για «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».
Αν και δεν διευκρινίζει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα μετέχει στις ευρωεκλογές, αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος και πώς, αποκλείει κατηγορηματικά την συνεργασία με άλλο κόμμα.
Τέλος, από την πολιτική του ανακοίνωση δεν λείπει το προσωπικό ύφος του Ηλία Ψινάκη, με τις γνωστές εκφράσεις και το στυλ: «Στους Πολίτες πέφτει κόφτης σε ό,τι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε. Το μπούλο παίρνουν: οι κλέφτες, οι «επαγγελματίες πολιτικοί», οι μη αποτελεσματικοί, οι βολεψάκιδες, όσοι πουν έστω και ένα ‘ΘΑ’. Αυτοί που γουστάρουν τα ‘ΘΑ’ να πάνε σε κόμμα. Μόνο ένα ‘ΘΑ’ επιτρέπεται. «ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ»… !!!»