Γραμμένος: «Υποβιβάζονται τρεις και ένας δίνει μπαράζ...»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ φέρνει στο συμβούλιο της ΕΠΟ την εισήγηση για την αναδιάρθρωση και αναφέρθηκε στα χρήματα που θα πάρουν τη νέα χρονιά οι ομάδες της νεοσύστατης Super League 2.
Στο συμβούλιο της ΕΠΟ την Τρίτη (9/4), ο Βαγγέλης Γραμμένος θα εισηγηθεί να ισχύσει κανονικά η αναδιάρθρωση, όπως είπε και ο ίδιος μετά το τέλος της συνάντησης, στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

«Στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας η Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να εισηγηθεί στο συμβούλιο της Τρίτης ένα συγκεκριμένο ζήτημα, ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει υπό την μικρή τροποποίηση ότι κατ’ απαίτηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, θα ζητηθεί από τον υφυπουργό να ειναι 16 ομάδες τη νέα χρονιά στη Super League, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια των 7 ΠΑΕ με την ΕΡΤ. Αυτή η πρόταση μεταφέρθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού που μας είπε ότι μπορεί να λειτουργήσει όποια αναδιάρθρωση επιθυμεί το ποδόσφαιρο, πλην όμως, αν υπαναχωρήσει από τις 14 ομάδες όπως εξ’ αρχής ήταν η απόφαση της ΕΠΟ τον Αύγουστο, τότε δεν εγγυάται το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η εισήγηση αύριο στο ΔΣ της ΕΠΟ θα είναι 14 ομάδες στη Super League από την επόμενη χρονιά με το συμβόλαιο της ΕΡΤ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ήταν μάλιστα, κατηγορηματικός ότι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου (2018-19) θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες από τη Super League ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Football League. «Είναι μια απόφαση της ΕΠΟ που δεν μπορεί να αλλάξει σε καμία περίπτωση, το λέω για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο ποιος υποβιβάζεται και ποιος ανεβαίνει» είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κλήθηκε να σχολιάσει και το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα έχουν οι ομάδες της Super League 2 με την ΕΡΤ (σ.σ. κλειστό διετές με 800.000 ευρώ για το πρώτο χρόνο και ένα εκατ. ευρώ για τον δεύτερο). «Κατά την άποψη μου είναι μια γενναία «επιχορήγηση» αλλά αυτό που θα πρέπει να καταδείξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη νέα χρονιά, είναι ότι δικαιούται να παίρνει αυτά τα χρήματα αναβαθμίζοντας το προϊόν του».