Τσίπρας και Πολάκης βουλιάζουν στον «Τιτανικό» τους – Ο πρωθυπουργός υιοθέτησε τις αθλιότητες

«Δεν προσέβαλα εγώ τα ΑΜΕΑ, ο Κυμπουρόπουλος το έκανε». Η πρόταση αυτή ανήκει στον Παύλο Πολάκη και γράφτηκε ως απάντηση σε όσα αρνητικά σχόλια έγραψαν για την πρώτη ανάρτησή του που κορόιδευε τον υποψήφιο με τη ΝΔ ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ουσιαστικά συνέχισε μια αθλιότητα που ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα και πλέον έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις. Ενας αρτιμελής άνθρωπος (και καλά να είναι), που είχε όλα τα στοιχεία εκείνα που του επέτρεπαν να μεγαλώσει κανονικά, να σπουδάσει, να κάνει οικογένεια, να γίνει άριστος γιατρός, να γίνει δήμαρχος, βουλευτής, υπουργός, μέμφεται ένα άτομο με αναπηρία.
Και λέει σε έναν τετραπληγικό, καθηλωμένο όλη του τη ζωή σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, ότι αυτός προσβάλλει τα ΑΜΕΑ. Και όχι σε κάποιον τυχαία, αλλά σε ένα παλικάρι άριστο, πρώτο στα γράμματα που σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία ως ο πρώτος που το έκανε με καροτσάκι γιατί το άξιζε.
Δεν κληρώθηκε για να είναι σημαιοφόρος, το κέρδισε με την αξία του. Εγινε επιστήμονας με την αξία του. Πήρε τη θέση στο Δημόσιο επειδή την άξιζε. Και τι απάντησε στις αθλιότητες του Πολάκη; ««Εκανα χρήση του νόμου. Αξιολογήθηκα από μια επιτροπή του ΚΕΣΥ, εκτιμήθηκα, κρίθηκα από πενταμελή επιτροπή αν είμαι άξιος να πάρω αυτή την θέση με τον τρόπο που εγώ γίνομαι λειτουργικός με προσωπική βοηθό της οποίας ο μισθός καταβάλλεται από ίδια κεφάλαια».

Ποιοι είναι οι άξιοι;

«Έχω μια πορεία 34 ετών. Η πορεία μου έχει ευκολίες και δυσκολίες άλλες φορές λιγότερες και άλλες περισσότερες. Είμαι εδώ για να ακούσω, να μάθω και σιγά-σιγά να κάνω τα βήματα μέχρι τις 26 Μαΐου».
Αυτά είπε ο σεμνός Κυμπουρόπουλος, δεν έβρισε, δεν εξευτέλισε τον υβριστή του, δεν τον ρώτησε αν οι συνεργάτες που έχει επιλέξει ο ίδιος είναι ικανοί να έχουν θέση στο δημόσιο. Αραγε, έχουν αξιολογηθεί οι μετακλητοί του Πολάκη; Εχει αξιολογήσει τους διοικητές των νοσοκομείων που ο ίδιος διόρισε;
Αν θυμόμαστε καλά ο τέως διοικητής του Κρατικού Νίκαιας διορίστηκε από τον Πολάκη αλλά ξέχασε να πει ότι έχει… τέσσερα πλαστά πτυχία. Αυτός ήταν άξιος; Ο Πολάκης είχε πει τότε ότι τα κριτήρια με τα οποία επελέγη ήταν:
α) να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής,
β) να «ξέρουν γράμματα», δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και
γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο και τις επιλογές της νέας κυβέρνησης που ερχόταν να αλλάξει τα πράγματα.
Όλα αυτά τα προσόντα τα είχε ο διοικητής, ο εκλεκτός του υπουργού;
Και δεν τα είχε ο αριστούχος Στέλιος Κυμπουρόπουλος; Αλλά και ο αγωνιστής της ζωής που έφτασε στα 34 του χρόνια, σε ένα καροτσάκι καρφωμένος να είναι ένα παιδί που τιμά την Ελλάδα, την οικογένειά του, το κίνημα των ΑΜΕΑ;
Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τη Μεγάλη Δευτέρα το ευρωψηφοδέλτιό του. Εχει και δύο άτομα με αναπηρία, άξιοι στο χώρο τους. Ο Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης, ακτιβιστής ΑΜΕΑ και ο Γιώργος Χρηστάκος, ιδρυτής της θεατρικής ομάδας Αναπηρίας DAGIPOLI DANCE Co. Αυτοί δεν αισθάνονται σήμερα προσβεβλημένοι από τις αθλιότητες του υπουργού; Θα στηρίξουν τη μήνυμα εναντίον που κάνει η Εθνική Ομοσπονδία ΑΜΕΑ;
Ο δε πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κι αυτός ΑΜΕΑ με αγώνες, που κρύβεται άραγε; Προσπαθεί να ξεπεράσει τις αγκαλιές με τον ακροδεξιό Αμβρόσιο;

Ο Αλέξης είναι Πολάκης

Γίνεται χαμός παντού. Το διαδίκτυο τσακίζει τον Παύλο Πολάκη, η ΝΔ εκμεταλλεύεται το γεγονός και το «σηκώνει» όσο μπορεί, ανακοινώνοντας και κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού. Ο ίδιος ο Πολάκης, βγαίνει στο Περιστύλιο της Βουλής και κάνει μια δήλωση «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε τι έλεγε, ούτε όσοι τον άκουσαν. Ζήτησε συγγνώμη; Συνέχισε τις αθλιότητες; Εδειξε ελάχιστη μεταμέλεια;
Κανείς δεν κατάλαβε τίποτε παρά μόνο ένα. Ο Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας, χρόνια γιατρός (και καλός όπως ομολογούν όλοι) παραμένει στη θέση του. Δεν τον ενοχλεί κανείς, και συνεχίζει να είναι ο… κυρίαρχος του facebook. Βρίσκει άπλετο χρόνο να σχολιάζει την επικαιρότητα και να τσακίζει τους πάντες. Γιατί αυτός είναι… αψύς Σφακιανός και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, όπως τον δικαιολόγησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός της χώρας βλέπει να συμβαίνει μια επαναλαμβανόμενη αθλιότητα αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτε. Επιβραβεύει τον υπουργό κρατώντας τον στη θέση του, πάει διακοπές μαζί του, τον έχει πάντα στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στις εκδηλώσεις και το κυριότερο: Μετατρέπει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Με απλά λόγια «ο Πολάκης είμαι εγώ, είναι η κυβέρνηση, αν τολμάτε ελάτε να μετρηθούμε».
Ο Τσίπρας ταυτίζεται εδώ και καιρό με τον υπουργό του. Ποτέ δεν τον έβαλε στη θέση του, ακόμη κι αν έκανε ακόμη μεγαλύτερες αθλιότητες. Διότι η επίθεση στον Κυμπουρόπουλο είναι τίτλος τιμής. Για να μην πούμε ότι του έκανε το μεγαλύτερο δώρο. Καλύτερος χορηγός του υποψήφιου ευρωβουλευτή από τον Πολάκη δεν υπάρχει. Μήπως θα πρέπει να τον παρακαλέσει να συνεχίσει τις επιθέσεις μέχρι να εκλεγεί ευρωβουλευτής;
To πρόβλημα είναι αλλού κι έχει να κάνει με την ασυλία που απολαμβάνει ο Παύλος Πολάκης. Διότι άλλο είναι να τον στηρίζεις πολιτικά επειδή η ΝΔ εκμεταλλεύεται το γεγονός κι άλλο να τον επιδοκιμάζεις για τις προκλητικές ανοησίες που ξεστομίζει συχνά – πυκνά.
Είπαμε, η υπόθεση Κυμπουρόπουλου είναι άθλια, είναι βλακώδης αλλά είναι πολύ μικρότερης πολιτικής αξίας από άλλες «παρεμβάσεις» του Πολάκη.
Και μάλιστα «παρεμβάσεις» που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε με τη λογική «είναι Κρητικός, είναι λίγο αψύς, τα λέει τσεκουράρα αλλά… είναι αριστερός και καθαρός».
Αραγε η δημοκρατική, αριστερή ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντληθεί; Και μέχρι πότε ο πρωθυπουργός θα κλείνει τα μάτια στην ντροπή της Αριστεράς;
Δεν αντέδρασε όταν ο Πολάκης παραβίασε κάθε έννοια νομιμότητας δικάζοντας και καταδικάζοντας ανθρώπους προτού καν αποφανθούν οι δικαστικές αρχές.
Δεν αντέδρασε όταν έκανε χιούμορ με τους νεκρούς στο Μάτι.
Δεν έκανε τίποτε όταν ο υπουργός του έβγαλε φόρα – παρτίδα τα ονόματα δικαστών που δεν (του) έβγαζαν αποφάσεις.
Δεν αντέδρασε όταν φωτογράφισε το σπίτι και ανάρτησε τη διεύθυνση του καθηγητή Κ. Συνολάκη ο οποίος τόλμησε να μιλήσει για εγκληματικές ευθύνες στο Μάτι, και τελικά δικαιώθηκε για τις επισημάνσεις του.

Πολιτικοί «τραμπούκοι»

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Πολάκη όταν αυτός επιτέθηκε σε έναν νεκρό δημοσιογράφο με τον οποίο είχε αντιδικία όσο ήταν αυτός εν ζωή. Η ντροπή του υπουργού για τον Βασίλη Μπεσκένη θα έπρεπε να τον έχει κάνει να σκύψει το κεφάλι και να σιωπήσει. Αλλά αυτός εκεί… Αψύκορος ως Σφακιανός μάγκας που είναι.
Φυσικά ο πρωθυπουργός δεν κατσάδιασε τον υπουργό του όταν αυτός παραβίασε το νόμο για το κάπνισμα και σαν νταής που είναι έριξε ένα ζεϊμπέκικο με το τσιγάρο στο στόμα. Ποιος; Ο υπουργός Υγείας.
Ο Παύλος Πολάκης συμπεριφέρεται καθημερινά σαν πολιτικός «τραμπούκος» που χρησιμοποιεί τα λόγια του και το facebook σαν… τρίκυκλο για να σκοτώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν του έχει δώσει κανείς το δικαίωμα να το κάνει αυτό, παρά μόνον ο πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Σίγουρα δεν του το έδωσαν το δικαίωμα ένα τσούρμο υποστηρικτές του και troll των 0,60 ευρώ που πανηγυρίζουν για άλλη μια φορά γιατί ο «υπουργός τα λέει τσεκουράτα». Αδιαφορώντας γιατί ο υφέρπων ρατσισμός σαρώνει κάθε αξία της Αριστεράς.
Οσο λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ταυτίζεται με τον Παύλο Πολάκη, τόσο θα μπαίνει κι αυτός στο ρόλο του πολιτικού «τραμπούκου». Είτε του αρέσει είτε όχι.
Και όσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακυρώνει τον θεσμικό του ρόλο και ανυψώνει τον Πολάκη στο ρόλο του πρωθυπουργού, τόσο θα τον παίρνουν κι αυτόν τα σκάγια.
Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να διαβεί τον Ρουβίκωνα εδώ και καιρό σε ό,τι αφορά την περίπτωση Πολάκη. Κι επιβάλλει σιωπητήριο σε όσους, ελάχιστους, καταδικάζουν τις αθλιότητες. Θα προσμετρηθούν όλα στις επερχόμενες εκλογές. Από τους δημοκρατικούς, αριστερούς πολίτες, από όσους Ελληνες έχουν αξίες. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με τον Τιτανικό τότε θα έχει δύο πρωταγωνιστές στην προκυμαία, όταν το πλοίο θα βουλιάζει.