Μαρινάκης: «Δεν λυγίζω, στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά...»

Λίγες ώρες μετά το παραπομπή του σε δίκη για σύσταση συμμορίας και στημένους αγώνες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε εμμέσως στο θέμα μιλώντας στην παρουσίαση των υποψηφίων του Πειραιά Νικητή που έγινε στο... no politica Καραϊσκάκη.

συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» παρουσίασε την Τετάρτη στην αίθουσα Red1925 του Καραϊσκάκη τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του, ζητώντας την ψήφο του πειραϊκού λαού και για την επόμενη πενταετία. Στο πλευρό του Δημάρχου, Γιάννη Μώραλη, βρίσκεται και πάλι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Λίγες ώρες μετά την παραπομπή του σε δίκη, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού μίλησε και για το θέμα, έστω και εμμέσως, στέλνοντας μήνυμα... νίκης και σε αυτό το «μέτωπο».

Αναλυτικά, όσα ανέφερε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος του πολέμου που θα ξεκινούσε προς το πρόσωπό μου. Μας μιλούν για διαπλοκή. Εγώ όπως έχω πει επανειλημμένως δεν έχω δουλειά με το ελληνικό δημόσιο, ούτε σκοπεύω να αποκτήσω. Μόνο επενδύω στη χώρα μου από τα χρήματα που βγάζω από τη δραστηριότητά μου στο εξωτερικό και την παγκόσμια ναυτιλία. Διαπλοκή είναι να δημιουργείς τις συνθήκες για να παίρνεις δουλειές από το δημόσιο. Διαπλοκή είναι να μην υπάρχουν στεγανά μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών που προσδοκούν το ίδιο όφελος. Όλα αυτά ας τα αναζητήσουν αλλού, μακριά από εμένα, μακριά από εμάς.
Δεν περίμενα ποτέ ότι η διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο και στην πατρίδα χωρίς να περιμένω τίποτα και κανένα όφελος από κανέναν, θα αποτελούσε αφορμή για να γνωρίσω τον φθόνο ενός ακραία κυνικού συστήματος εξουσίας, το οποίο επιστρατεύει θεσμικά παράκεντρα και επίορκους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρώντας να καταστήσει εργαλείο λάσπης την ίδια τη δικαστική εξουσία για να σπιλώσει όσους δεν υποκύπτουν στις διαταγές τους.
Το ξέρετε πολύ καλά ότι δεν λυγίζω… Κι όπως έλεγε ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης, το έχω ξαναπεί ότι “Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει». Και αντέχει όταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως εγώ που ουδεμία σχέση είχα με στημένες κατηγορίες. Έχω μάθει να κάνω υπομονή και στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση έδωσε το παρών και όλη η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού.
Gallery item 1
Gallery item 2
Gallery item 3
Gallery item 4
Gallery item 5
Gallery item 6
Gallery item 7
Gallery item 8
Gallery item 9
Gallery item 10
Gallery item 11
Gallery item 12
Gallery item 13
Gallery item 14
Gallery item 15
Gallery item 17
Gallery item 18
Gallery item 19
Gallery item 25
Gallery item 26
Gallery item 27
Gallery item 28