Καστρίτης: «Είπαμε ότι σήμερα αρνούμαστε να χάσουμε»

Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, μίλησε μετά την νίκη της ομάδας του επί του Προμηθέα (66-65), τονίζοντας ότι ήταν ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τη θέληση και το πάθος για να βγουν νικητές.

Αρχικά σχολίασε: «Ζήσαμε ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι. Όλοι γνωρίζαμε την κατάσταση μας βάση αποτελεσμάτων. Ήταν περίεργο τάιμινγκ για εμάς. Είπαμε πριν παίξουμε ότι σήμερα αρνούμαστε να χάσουμε. Αυτή θεωρώ ότι είναι και η εικόνα του παιχνιδιού. Όσες φορές και αν προηγήθηκε ο Προμηθέας. Δεν θέλαμε να χάσουμε. Δείξαμε πόσο θέλουμε να κερδίσουμε. Τα ριμπάουντ δείχνουν ότι ο Προμηθέας ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Όμως, στο τελικό κομμάτι είχαμε τη κυριαρχία με επιθετικά ριμπάουντ. Ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας. Έστω και για λίγο, μειώσαμε και τα λάθη μας. Μπορούμε να αναλύσουμε πολλά. Όμως, ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Έχουμε παιχνίδι τη Τετάρτη. Όσο μπορούμε σε ένταση, συνεχίζουμε τη δουλειά για να είμαστε έτοιμοι. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Προμηθέα και να τους συγχαρώ για τη πορεία και την εικόνα τους στην Ευρώπη».
Για το τι συζήτησε με τους παίκτες του πριν τη τελευταία φάση: «Το πρώτο ήταν ότι συζητήσαμε αν θα παίξουμε άμυνα ή να κάνουμε φάουλ. Βάλαμε έναν ακόμα ικανότατο αμυντικό στην πεντάδα μας, όπως ο Διαμαντής. Δεν τον βάλαμε για να παίξει την άμυνα, γιατί όλοι ήμασταν ικανοί στο 1vs1».
Για τα άλλα αποτελέσματα και για την δουλειά του Αρη: «Τα αποτελέσματα δεν νομίζω ότι βοηθούν στο να έρθει ηρεμία. Είμαστε μια ομάδα που δεν θέλουμε να βλέπουμε τι κάνουν οι αντίπαλοι, αλλά εμείς να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Μας έκανε κακό αυτός ο μήνας διακοπής. Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ, έχουν συναισθήματα. Είναι φυσιολογικό σε μια ομάδα με πίεση. Για 2-3 εβδομάδες δουλεύουμε πολύ καλά. Ελπίζω το σημερινό αποτέλεσμα να είναι η αρχή αντίστοιχων εμφανίσεων».