Πρώτη μάχη «Δικεφάλων» στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ρίχνονται στη μάχη της φάσης των «16» του Basketball Champions League, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να υποδέχεται το σύνολο του Λούκα Μπάνκι στη Θεσσαλονίκη (19:30, Novasports +2).
Πρώτη μάχη «Δικεφάλων» στο «Παλατάκι». Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ (19:30) και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν αρχικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.


Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα προσπαθήσει να... βαδίσει στα χνάρια της εξαιρετικής παράδοσης που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ η «Ένωση» μπαίνει στο ζευγάρι με την ταμπέλα του φαβορί και φυσικά με την... ετικέτα της ομάδας που καλείται να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο.


«Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου που έχει μια σταθερότητα κι εξέλιξη κάθε χρόνο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι για εμάς, είναι δεδομένο όμως, ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Για μας είναι σημαντικό να έχουμε έναν καλό ρυθμό, να ελέγξουμε το επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ που είναι μια ομάδα με ποιότητα και προσωπικότητα και ταυτόχρονα να οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο της δικές μας επιθέσεις, που θα μπορέσει να μας δώσει δημιουργία και καλή εκτέλεση στην τελική μας απόφαση»,ανέφερε ενόψει του ματς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, με τον Λούκα Μπάνκι να τονίζει από την πλευρά του:

«Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για όλους στην ομάδα, καθώς έφτασε η ώρα των νοκ άουτ αγώνων στο Basketball Champions League. Αντίπαλός μας για τέταρτη φορά αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ, μία ομάδα που ξέρουμε πόσο δυνατή είναι, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο Κλειστό της Πυλαίας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας, καθώς έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε έτοιμοι τη συγκεκριμένη στιγμή. Σίγουρα, η κατάσταση των παικτών μου δεν είναι η καλύτερη, αλλά είμαι σίγουρος, ότι όποιος κληθεί ν’ αγωνιστεί θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό».

Σε ότι αφορά τις απουσίες, η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί χωρίς τον Τζαμάλ Τζόουνς, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση στον χόνδρο και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Υπολογίζεται κανονικά ο Ουίλιαμ Χάτσερ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο Basketball Champions League υπάρχει και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, η οποία δεν θα φέρει παράταση αλλά θα... μεταφέρει τους λογαριασμούς στη ρεβάνς, ενώ διαιτητές της αναμέτρησης στη Θεσσαλονίκη θα είναι οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς, Μάριους Γκιούλιν και Σεργκίι Ζάστσουκ.