Με φόρα από το Βόλφσμπουργκ η Σερβία για να κοντράρει την Πορτογαλία

Παραμονή της έναρξης των προκριματικών, η Σερβία έστειλε… μήνυμα και πηγαίνει στην Πορτογαλία για να πάρει από νωρίς προβάδισμα για την πρόκριση. Μίνι κρίση στις τάξεις της γηπεδούχου.
Στα προκριματικά του EURO 2016, η Πορτογαλία ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Αλβανία.

Αυτό το αποτέλεσμα έφερε τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της. Λίγο αργότερα στη σειρά, νίκησε 2-1 εντός τη Σερβία και στο τέλος της διαδρομής, κατάφερε όχι μόνο να πάρει την πρόκριση, αλλά να κατακτήσει και το τρόπαιο μέσα στη Γαλλία.


Για τους… προληπτικούς υποστηρικτές της λοιπόν, το εντός έδρας 0-0 με την Ουκρανία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δεν είναι καταστροφή. Όσοι από αυτούς θεωρούν πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και βλέποντας πως και πάλι το πρόγραμμα έχει ματς με τη Σερβία, εύχονται η ομάδα της Ιβηρικής να φτάσει και πάλι ως το τέλος του δρόμου. Μόνο που, αυτήν τη φορά, τα πράγματα ίσως να είναι διαφορετικά. Θα είναι ό,τι χειρότερο για την εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης να ξεκινήσει τη σειρά χωρίς νίκη, σε δύο εντός έδρας αγώνες, απέναντι στις πιο ισχυρές αντιπάλους της, στο 2ο προκριματικό όμιλο. Αυτομάτως θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση. Το αποτέλεσμα της Παρασκευής καθιστά μονόδρομο τη νίκη απόψε.

Η Σερβία πάντως, έδειξε τα… δόντια της. Την Τετάρτη, μία μέρα πριν από την επίσημη έναρξη των προκριματικών, πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Γερμανία στο Βόλφσμπουργκ. Μάλιστα, έπαιξε πολύ καλά και σε ορισμένα σημεία της αναμέτρησης θα μπορούσε να είχε σημειώσει και 2ο γκολ. Στο Μουντιάλ δεν κατάφερε να προκριθεί στους «16», μετά τις ήττες της από την Ελβετία και τη Βραζιλία. Από τότε όμως, παραμένει αήττητη σε 7 επίσημα παιχνίδια, τα 4 εκ των οποίων ήταν μακριά από τη βάση της. Τερμάτισε 1η στον όμιλό της στο Nations League.

Το αποτέλεσμα απέναντι στη Γερμανία της δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι έρχεται στην Πορτογαλία αποφασισμένη να πάρει και τώρα το αποτέλεσμα.

813. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ Χ2 (ΔΕ) 2,25