Μάχη... δικεφάλων στο ΟΑΚΑ, στην Τενερίφη για την πρόκριση ο Προμηθέας

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στον επαναληπτικό της φάσης των «16», με την Ένωση να έχει προβάδισμα της τάξεως των 9 πόντων. Στην Τενερίφη ο Προμηθέας αντιμετωπίζει την ομώνυμη ομάδα, έχοντας... μαξιλάρι 12 πόντων.
Eντονο είναι το ελληνικό ενδιαφέρον στην δεύτερη μέρα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16». Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19:30), με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι να έχει προβάδισμα, μετά τη νίκη της με 84-75, μέσα στο «PAOK Sports Arena», αλλά ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα αποφασισμένος να παίξει τα... ρέστα του για τη μεγάλη ανατροπή.


Η Ένωση έχει αρκετά προβλήματα να διαχειριστεί. Οι Βασίλης Ξανθόπουλος και Βασίλης Καββαδάς είναι εκτός δράσης για ένα ακόμα παιχνίδι, όμως ο μεγάλος «πονοκέφαλος» ακούει στο όνομα Τζόρνταν Θίοντορ. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Τρίτης και μόνο με... θαύμα θα αγωνιστεί στο μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα δίχως τον Τζαμάλ Τζόουνς, ο οποίος δεν θα ενισχύσει τον «δικέφαλο του Βορρά» ως το τέλος της σεζόν, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να μην έχει άλλα προβλήματα.



Στο άλλο παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον, ο Προμηθέας βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά για να αντιμετωπίσει την Τενερίφη. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά, μία εβδομάδα μετά τη σπουδαία νίκη της με 69-57, στο «Δ.Τόφαλος» ταξίδεψε στην Τενερίφη με στόχο να... κλειδώσει την μεγάλη πρόκριση.

Ο Πατρινός κόουτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ολεκσάντρ Λίποβι, που έμεινε στην Πάτρα λόγω δηλητηρίασης, ωστόσο θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τους Ρίον Μπράουν και Λάνγκστον Χολ, οι οποίοι προπονήθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς το βράδυ της Τρίτης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τσους Βιντορέτα «πονοκεφαλιάζει» για τον Σαν Μιγκέλ, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό, με τη συμμετοχή του να κρίνεται την τελευταία στιγμή.