Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Μάρτυρας «δείχνει» τον εντολέα της εκτέλεσης του δικηγόρου

Σημαντικά στοιχεία για τις συνθήκες δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας, εισέφερε σήμερα στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την συγκεκριμένη υπόθεση, μάρτυρας, πρώην σύντροφος του κατηγορουμένου ως φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του δικηγόρου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι.
Η νεαρή γυναίκα, ανέφερε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο πως ο Μπραχιμάι της είχε εκμυστηρευτεί το βράδυ της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ότι την εντολή για το έγκλημα την έλαβε μέσα από τις φυλακές και συγκεκριμένα από τον «Κλόντι», δηλαδή τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.


Ακόμη, η ίδια ανέφερε πως ο πρώην σύντροφός της, της είχε πει ότι ο σκοπός δεν ήταν να δολοφονήσει το δικηγόρο αλλά να τον τραυματίσει. Μάλιστα, η μάρτυρας υποστήριξε πως μετά την κατάθεση που είχε δώσει με αυτό το περιεχόμενο στις ανακριτικές αρχές, λαμβάνει τηλεφωνήματα μέσα από τις φυλακές, κατά τα οποία ο κατηγορούμενος πρώην σύντροφός της την απειλεί ότι θα την σκοτώσει όπως τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Η κατάθεσή αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις του Μπραχιμάι, ο οποίος παρεμβαίνοντας στο δικαστήριο, προσπάθησε να αποδομήσει τους ισχυρισμούς της πρώην συντρόφου του. «Φοβάται και λέει Κλοντι γιατί είναι αγράμματη και δεν ξέρει...Είναι 20 χρόνων κοπέλα, φοβάται. Εγώ της έχω πει τον Όλντι (σ.σ. Ολντι Ντούλτσε) όχι για τον Κλοντι», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Παρ' όλα αυτά η μάρτυρας επέμεινε στα όσα κατέθετε και τότε ο κατηγορούμενος άρχισε να την εξυβρίζει προσπαθώντας μάλιστα να πλησιάσει προς το μέρος της. «Μπραχιμάι ακόμα με απειλείς;», ήταν η απάντηση της μάρτυρος, η οποία διευκρίνισε πως οι απειλές που δέχεται είναι για να αλλάξει την κατάθεσή της ώστε να «απαλλάξει» τον συγκατηγορούμενό του πρώην συντρόφου της, Κλοντιάν Λεκοτσάι .

«Με παίρνει τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο», είπε η μάρτυρας με το κατηγορούμενο Μπραχιμάι να απαντά: «Αν είναι έτσι γιατί δεν την έχουμε σκοτώσει ακόμα;»

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε καταθέσει αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στην κατάθεσή του ανέφερε πως η κλήση στον Μιχάλη Ζαφείρουλο για το επίμαχο ραντεβού του θανάτου έγινε από τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Μπραχιμάι. Σημαντική ήταν και η κατάθεση του ανιψιού του αδικοχαμένου Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε πως δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του θείου του είχε δει ένα αυτοκίνητο να είναι σταθμευμένο, έξω από το γραφείο στην οδό Ασκληπιού. Ο μάρτυρας αναγνώρισε τον φυγόδικο Μάτα ως τον άνδρα που στεκόταν έξω από το αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού.

Πηγή: protothema.gr