Λέκκας: Το Αιγαίο είναι χώρος ιερός – Εθνικό ατόπημα η δήλωση Τσιρώνη

«Το Αιγαίο είναι ιερός χώρος για τους Έλληνες» δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  Ευθύμιος Λέκκας απαντώντας εμμέσως στην επίμαχη δήλωση Τσιρώνη ότι το «ελληνικότατο μεν Καστελλόριζο, δεν ανήκει στο Αιγαίο, γεωγραφικά, τι να κάνουμε;»

«Δεν μπορεί κανείς να τον διαμοιράζει λέγοντας αυτό είναι μέσα ή έξω» τόνισε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ρ/σ Θέμα και κάλεσε ανθρώπους όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μην μιλούν για πράγματα που δεν γνωρίζουν «γιατί είναι εθνικό ατόπημα που δίνει τροφή στους γείτονες για να προχωρούν σε διεκδικήσεις».
«Δεν μιλάμε για Αιγαίο αλλά για έναν ενιαίο αιγιακό χώρο που περιλαμβάνει τη θάλασσα, τα νησιά, το υπέδαφος» εξήγησε ο κ. Λέκκας. «Έχουμε να κάνουμε με έναν ενιαίο χώρο που χαρακτηρίζεται από μια παγκόσμια μοναδικότητα. Φιλοξένησε τους προγονόυς μας που λόγω αυτών των πλενοεκτημάτων, των νησιών, των πετρωμάτων, των ηφαιστείων, όλα αυτά φιλοξένησαν την ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς γιατί αντέδρασε τόσο έντονα μετά τη δήλωση του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λέκκας απάντησε ότι «θα μπορούσα να πω επειδή είμαστε Έλληνες και είναι επιστημονικά ορθό και τεκμηριωμένο. Το κυρίαρχο, όμως, για μένα είναι ότι είμαι πανεπιστημιακός δάσκαλος, Έλληνας επιστήμονας. Οι Έλληνες
οι Έλληνες επιστήμονες θα πρέπει να βγουν από τα γραφεία τους».