Επίθεση στο ρωσικό προξενείο: Ποια είναι η «Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Ποιους «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από το χτύπημα στο ρωσικό προξενείο - Τα ευρήματα που εξετάζει η αντιτρομοκρατική.
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο, πίσω από το χτύπημα στο ρωσικό προξενείο να βρίσκεται η «Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία έχει απασχολήσει την αντιτρομοκρατική ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια. Η οργάνωση είναι ιδιαίτερα σκληροπυρηνική, καθώς χτυπάει με βαρύ οπλισμό, χρησιμοποιώντας Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Στα Εξάρχεια, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει κάνει... φύλλο και φτερό την κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία όπως όλα δείχνουν, είναι αυτή με την οποία έγινε η επίθεση στο ρωσικό προξενείο και η οποία βρέθηκε μισή ώρα αργότερα καμένη στην οδό Κουντουριώτου.
Πρώτο χτύπημα
Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στις 25 Μαΐου 2014 (σ.σ.: παραμονή ευρωεκλογών) όταν επιτέθηκαν με όπλο τύπου Καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 3 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς.
Δεύτερο χτύπημα
Στις 31 Αυγούστου 2016 σημειώθηκε άλλη μία επίθεση με παρόμοιο όπλο, αυτή τη φορά εναντίον στο κτήριο της πρεσβείας του Μεξικού σε κτίριο στην πλατεία Κολωνακίου.
Τρίτο χτύπημα
Στις 10 Νοεμβρίου 2016 σημειώθηκε επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός. Τρεις μέρες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου, η «ΟΕΑ» ανήρτησε στο διαδίκτυο μακροσκελή ανάληψη ευθύνης για τις δύο πρόσφατες επιθέσεις.
Τέταρτο χτύπημα
Στις 10 Ιανουαρίου 2017 σημειώνεται η τρίτη κατά σειρά επίθεση με Καλάσνικοφ, αυτή τη φορά εναντίον των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.
Πηγή: ethnos.gr