Μαχαιρίτσας: Έχω φλομώσει στο ψέμα, δεν μπορώ άλλο

«Έχω φλομώσει στο ψέμα και δεν μπορώ άλλο» δηλώνει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τονίζοντας ότι έχει «φρικάρει» και το γεγονός αυτό τον οδήγησε στον να βγάλει έναν δίσκο που έχει τον τίτλο «Ψέμα στο ψέμα».

Ερωτηθείς γιατί «Ψέμα στο ψέμα», αναφέρει πώς «γιατί έχουμε φάει πολύ ψέμα. Τα άλμπουμ μου πάντα είχαν δύο δρόμους. Έναν κοινωνικό και έναν ερωτικό. Το ονόμασα «Ψέμα στο ψέμα» γιατί το ψέμα ακουμπά το σήμερα στο ερωτικό αλλά και στο κοινωνικό επίπεδο».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το να βγει και να «τα χώσει» σε κάποιες συνεντεύξεις δεν έχει νόημα. Αντιθέτως τα «τραγούδια μένουν». Ταυτόχρονα μιλάει για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο του τραγουδιού και δηλώνει πως ο ίδιος κάνει τραγούδια για να πει κάτι…
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Φιλελεύθερο» επισημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει δισκογραφία. «Με εφημερίδες και άλλα τέτοια κουνιέται το πράγμα σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι στο διαδίκτυο «ο καθένας ανεβάζει και κατεβάζει όποιο τραγούδι θέλει ανεξέλεγκτα».
Πρότεινα: «Θα ήθελα να πιάσουμε το πράγμα από την αρχή» και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν είχε αντίρρηση. Γνωρίζω, γνωρίζουμε. Δεν υπάρχει καριέρα στη μουσική, αλλά και πέρα από αυτή, χωρίς πόνο, χωρίς θυμό, χωρίς χαρά, χωρίς προσωπικές επαναστάσεις, χωρίς στιγμιαίες «αναστάσεις».
Θέλω να τον σπρώξω να μιλήσει για τις στιγμές που έδωσαν νόημα στην καριέρα του. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ετοιμάζει νέο άλμπουμ. Και αυτό το διάστημα εμφανίζεται με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.