Με 7,85 εκατ. ευρώ πήρε την υπογειοποίηση στη Ν.Φιλαδέλφεια ο Κόκκαλης

Η Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη μειοδότησε στον διαγωνισμό της υπογειοποίησης για το γήπεδο της ΑΕΚ, με το deal να κλείνει στα 7,85 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού ήταν ο μειοδότης του διαγωνισμού της υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες.

Η Intrakat πρόσφερε ως έκπτωση για να αναλάβει το project ένα ποσό που ανερχόταν στο 45% του αρχικού τιμήματος, το οποίο είχε ως κονδύλι η Περιφέρεια Αττικής. Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, το αρχικό ποσό ανερχόταν στα 17,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το ποσό χωρίς τον ΦΠΑ ανέρχεται περίπου στα 14,3 εκατ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: 10,3 εκατ. ευρώ ως δαπάνες εργασιών, 1,8 εκατ. ευρώ ως γενικά έξοδα και αμοιβή εργολάβου, 1,1 εκατ. ευρώ ως απρόβλεπτα έξοδα και 800 χιλ. ευρώ ως απολογιστικά έξοδα.

Με δεδομένη την έκπτωση ύψους 45% της Intrakat, το deal έκλεισε στα 7,85 εκατ. ευρώ, όπως καταγράφει η "Live Sport". Σημειώνεται ότι η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 14 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.