Σε επιπλέον 3,5 χρόνια καταδικάστηκε ο Πολ Μάναφορτ

Σε επιπλέον 3,5 χρόνια καταδίκασε ομοσπονδιακός δικαστής τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ. Η ποινή έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη των τεσσάρων ετών που του επιβλήθηκε σε ξεχωριστή υπόθεση στη Βιρτζίνια, την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Μάναφορτ απολογήθηκε για τα εγκλήματά του, ζήτησε από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια και να μην του επιβάλλει επιπλέον ποινή φυλάκισης. «Ζητώ συγνώμη γι’ αυτό που έκανα και για όλες τις πράξεις μου που μας έφεραν εδώ σήμερα», είπε ο Μάναφορτ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν, αλλά μπορεί να εγγυηθεί ότι το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό.

Ωστόσο, η δικαστής φάνηκε να αμφιβάλλει για το κατά πόσο ο ίδιος έχει μετανιώσει, τονίζοντας τη βαρύτητα των εγκλημάτων και των ψεμάτων που έχει πει.

Η ειδική ομάδα έρευνας του εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ άσκησε δίωξη κατά του Μάναφορτ σε Ουάσιγκτον και Βιρτζίνια, σχετικά με τη συμβουλευτική δραστηριότητά του για χάρη φιλορωσικού ουκρανικού κόμματος.

Ο Μάναφορτ καταδικάστηκε για φορολογική και τραπεζική απάτη και δήλωσε ένοχος σε δύο κατηγορίες περί άμεσης συνέργειας σε απάτη, οι οποίες επισείουν ποινές έως και 5 έτη η κάθε μία.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πριν από λίγο, ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ο Μάναφορτ κατηγορείται από την πολιτεία μεταξύ άλλων, για απάτη, άμεση συνέργεια σε απάτη και άλλα.