Γλασκώβη 2019 : Στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου με άλμα 8,01 μ. Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλασκώβη 2019 : Στον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου με άλμα 8,01 μ.



Δύο προσπάθειες χρειάστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου για να προκριθεί στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Ο πρωταθλητής μας (από τα φαβορί για το βάθρο στο αγώνισμά του) είχε ένα οριακά άκυρο άλμα στην πρώτη απόπειρα, ωστόσο δεν άφησε να πάει χαμένη η δεύτερη ευκαιρία και με 8,01 μ. – και πάτημα αρκετά πίσω – προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής 3/3. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του στον τελικό, ενώ έδειξε και…ενοχλημένος που δεν προκρίθηκε με την κορυφαία επίδοση.
«Είναι γεγονός πως μου αρέσει να έχω την κορυφαία επίδοση», είπε γελώντας ο Τεντόγλου και συμπλήρωσε: «Ήταν ελάχιστα άκυρο το πρώτο μου άλμα, ωστόσο στη δεύτερη προσπάθεια όλα πήγαν καλά. Είμαι αισιόδοξος για τον τελικό, ήρθα για να κατακτήσω μετάλλιο, μου αρέσει το στάδιο και ο αγωνιστικός χώρος», ο Τεντόγλου αναφέρθηκε και στους αντιπάλους του.
«Θεωρώ πως ο Νίλσον είναι ο πιο επικίνδυνος, ωστόσο και ο Νικφόροοβ έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση είναι τελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ο καθένας θα μπορέσει να κυνηγήσει το καλύτερο», είπε ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι με το τέλος του αγώνα. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Σρχί Νικιφόροβ (Ουκρανία) με 8,03 μ., ενώ το όριο σημείωσε και ο Τόμπιας Νίλσεν με 7,95 μέτρα.
Δεν πήρε τελικά μέρος στον αγώνα ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης Ισμιν Σμαλάι (Αλβανία), παρά το γεγονός ότι έκανε κανονικά το ζέσταμα του.
Οι οχτώ του τελικού:
Νικιφόροβ (Ουκρανία) 8,03 μ. Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,01 μ.
Νίλσον (Σουηδία) 7,95 μ.
Γιαάστουκ (Πολωνία) 7,86 μ.
Γιούσκα (Τσεχία) 7,77 μ.
Καθέρας (Ισπανία) 7,76 μ. Γιοβάντσεβιτς (Σερβία) 7,73 μ.
Μάζουρ (Ουκρανία) 7,64 μ.