Huawei Y7 (2019): Δυναμική είσοδος στα τηλέφωνα με κόστος κάτω των €200

Huawei έχει θέσει πολλούς στόχους για την αγορά των smartphones και το να ανέβει σε επίπεδο μεριδίων σε όλες τις κατηγορίες είναι ένας από αυτούς. Η κατηγορία των συσκευών κοντά στα €200 είναι από τις πλέον διαδεδομένες τόσο σε μικρές, όσο και σε μεγάλες αγορές και με αυτό το σκεπτικό, η εταιρεία παρουσίασε το Huawei Y7 (2019).
Πρόκειται για μια συσκευή που θυμίζει έντονα το P Smart, αλλά διαφέρει αρκετά στο εσωτερικό. Στο νέο αυτό mid-range τηλέφωνο συναντάμε το Qualcomm Snapdragon 450 chipset, οθόνη LCD 6,26 ιντσών με ανάλυση HD+ (1520x720), μικρή εγκοπή (waterdrop notch) στο επάνω μέρος και αναλογία πλευρών 19:9. Από πλευράς μνήμης, υπάρχουν 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία μπορούν να επεκταθούν με χρήση μιας οποιασδήποτε κάρτας microSD.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα dual camera setup με αισθητήρα 13MP και f/1.8 aperture και έναν δεύτερο αισθητήρα βάθους 2MP. Η selfie cam στο μπροστινό τμήμα (που βρίσκεται μέσα στη μικρή εγκοπή) είναι ανάλυσης 16MP. Η κάμερα μπορεί να ανιχνεύσει πάνω από 500 αντικείμενα σε 22 κατηγορίες και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα. Όσο για την selfie cam, υποστηρίζει τη λειτουργία Face Unlock 2.0, με τη βοήθεια της οποίας μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σε μικρό χρονικό διάστημα σαρώνοντας απλά το πρόσωπό σας.

Στα του λειτουργικού η συσκευή έρχεται με Android Oreo και EMUI 8.2, ενώ σε επίπεδο συνδεσιμότητας υπάρχει υποστήριξη για Bluetooth 4.2 και 2.4GHz Wi-Fi standards. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.000mAh που σημαίνει πως σε συνδυασμό με τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά, η μία μέρα έντονης χρήσης βγαίνει άνετα.

Η συσκευή είναι δε πιο προσιτή από ποτέ και σε ανθρώπους που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τα σύγχρονα μοντέλα, χάρη στο Easy Mode. Αυτό, ενεργοποιεί μια μεγαλύτερη γραμματοσειρά, μεγαλύτερα εικονίδια και ενισχύει την ένταση. Κάτι τέτοιο, όπως είναι αντιληπτό, κάνει το Huawei Y7 2019 ιδανικό δώρο ακόμη και για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Συνολικά, έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή με ισορροπημένα τεχνικά χαρακτηριστικά, καλή κατασκευή και αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα σε επίπεδο φωτογραφίας. Ανήκει στην κατηγορία των φθηνών smartphones και σίγουρα θα καταφέρει να σας πείσει από τα πρώτα λεπτά πως αξίζει κάθε σεντ που έχετε επενδύσει για να το αποκτήσετε.