Σε δύο μήνες έτοιμο το τζαμί στον Βοτανικό - Στα ελληνικά η προσευχή

Το ισλαμικό τέμενος θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά την ώρα της προσευχής.
Σε δύο μήνες, δηλαδή τον ερχόμενο Απρίλιο, αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση το τζαμί της Αθήνας. Το τζαμί έχει κατασκευαστεί στον πρώην Κεντρικό Σταθμό Αυτοκινήτων του Ναυτικού, στον Βοτανικό.


Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής στον «Ελεύθερο Τύπο», «τις Παρασκευές θα το λειτουργεί ο ιμάμης, ο οποίος θα έχει επιλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει οριστεί από το υπουργείο Παιδείας και θα μπορεί να δίδεται σε μουσουλμανικές κοινότητες κάθε Δευτέρα ή και Τετάρτη.

Μόνο όσοι έχουν νόμιμη άδεια μουσουλμανικού ευκτηρίου οίκου στην Αττική ή είναι μουσουλμανικά θρησκευτικά νομικά πρόσωπα αναγνωρισμένα σύμφωνα με το ν. 4301/2014 θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν την παραχώρηση του τεμένους.Ο κ. Καλαντζής, μάλιστα, επισημαίνει ότι η έμφαση δίνεται στο κήρυγμα, που θα επιτρέπεται να γίνεται μόνο στα ελληνικά ή κατά παραχώρηση στα αγγλικά: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κήρυγμα - η προσευχή γίνεται στα αραβικά έτσι κι αλλιώς - να γίνεται στα ελληνικά ή κατά παραχώρηση στα αγγλικά, δηλαδή στη linguafranca της εποχής μας».

Το ισλαμικό τέμενος θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά την ώρα της προσευχής, ενώ κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου και της εορτής της Θυσίας του Αβραάμ θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Πηγή: ethnos.gr