Το Top 7 του «βασιλιά» των ασίστ, Βασίλη Σπανούλη (vid)

Μία ακόμη σπουδαία πρωτιά για τον Βασίλη Σπανούλη. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού ηγείται πλέον στην κατηγορία των ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα και το SDNA ετοίμασε ένα μικρό βίντεο με επτά πάσες του «Kill Bill».


H 6η Ιανουαρίου είναι μία ακόμη ημερομηνία που θα «κοσμεί» το βιβλίο των αναμνήσεων του Βασίλη Σπανούλη. Στον αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ, ο φυσικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων», ξεπέρασε με τις τέσσερις ασίστ του τον σπουδαίο Δημήτρη Διαμαντίδη και πλέον είναι στην κορυφή της κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος με 2.145 τελικές πάσες.

Από την περασμένη χρονιά, εξάλλου, είχε προηγηθεί η σπουδαία πρωτιά και σε επίπεδο Euroleague, στις 30 Μαρτίου και τον αγώνα με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα. Και σε εκείνη την περίπτωση το δίδυμο αφορούσε τους Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη, που επιβεβαιώνουν ότι η δημιουργία είναι υπόθεση... ελληνική.

Στα εννιά χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό, Λαρισαίος γκαρντ έχει «αποτυπωθεί» στην σκέψη των φίλων της ομάδας με τον νούμερο «7». Για τον λόγο αυτό, το SDNA ξεχωρίζει επτά ασίστ που έχουν την δική τους συναισθηματική και ιστορική αξία.

Η ασίστ-τίτλου στον Γιώργο Πρίντεζη στο θαύμα της Κωνσταντινούπολης και τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η μαγική έμπνευση και πάσα με... ταμπλό στον Τζόι Ντόρσεί, η μία από τις 15 ασίστ κόντρα στην Μπασκόνια, ξεχωρίζουν στο μικρό, για τα κατορθώματα Σπανούλη, βίντεο που ακολουθεί.


Πηγή: www.sdna.gr