Παρασκήνιο με θέσεις στα υπουργικά έδρανα - Γρίφος ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι αντίθετος με το Συνέδριο

Παρασκήνιο με θέσεις στα υπουργικά έδρανα

Αποχωρήσεις έφερε η Συμφωνία των Πρεσπών και στο ΚΙΝΑΛ. Η απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου να ψηφίσει τη Συμφωνία είχε ως αποτέλεσμα το «διαζύγιό» του με την Φώφη Γεννηματά και την απόφασή του να πάρει άλλον δρόμο από αυτό που είχε μέχρι σήμερα.

Όπως λένε στελέχη από το ΚΙΝΑΛ, υπήρξε έντονο παρασκήνιο μεταξύ του ιδίου και της κυβέρνησης με πολιτικά ανταλλάγματα. Λέγεται από τη Χαριλάου Τρικούπη πως ο κ. Θεοχαρόπουλος συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενώ για κάποια στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο, ακούγεται ότι μπορεί ακόμη και να υπουργοποιηθούν στις επικείμενες αλλαγές που προκύπτουν από την πλήρωση των κενών θέσεων σε ορισμένα υπουργεία. Από την Χαριλάου Τρικούπη λέγονται και για συγκεκριμένα ονόματα στελεχών που δεν είναι βουλευτές φυσικά αλλά που κινούνται κοντά στον κ. Θεοχαρόπουλο.

Γρίφος ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι αντίθετος με το Συνέδριο

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Φώφης Γεννηματά, πλην βεβαίως των ικανοποιητικών ποσοστών που θα πρέπει να φέρει - παρά την μεγάλη επίθεση που δέχεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - είναι το τι θα κάνει με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός που βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο έχει ενημερωθεί από συνεργάτες του τι συμβαίνει εντός του ΚΙΝΑΛ στο οποίο συμμετέχει ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, έχει συνομιλήσει με την Φώφη Γεννηματά αλλά και με τον κ. Θεοχαρόπουλο.

Στελέχη που απηχούν τις απόψεις του, δεν θεωρούν ότι η απόφαση της κ. Γεννηματά είναι ορθή σε ότι αφορά το έκτακτο συνέδριο που προκήρυξε για τέλη Μαρτίου, διότι δεν είναι σωστό την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα εθνικά θέματα, να κυριαρχούν στο ΚΙΝΑΛ τα εσωκομματικά.

Μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό θα υπάρξει συνάντηση των δύο, όπως αναφέρουν συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο στη συνάντηση αυτή θα κριθούν τα πάντα. Από την παραμονή του κ. Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ και την εκλογική περιφέρεια που θα είναι υποψήφιος (αν είναι), μέχρι ακόμη και την αποχώρησή του, αφού θεωρείται σχεδόν δεδομένη η άρνησή του στην κατάργηση των συνιστωσών και την ενιαία εκπροσώπηση όλων μέσα από το ΚΙΝΑΛ, θέματα που θα συζητηθούν στο επικείμενο συνέδριο. Δεν θέλει, δηλαδή, την κατάργηση του ΚΙΔΗΣΟ μέσα από το ΚΙΝΑΛ.

Όλα αυτά θα φανούν το επόμενο διάστημα και θα φανεί, επίσης, και η στάση που θα κρατήσουν οι μέχρι σήμερα συμμετέχοντες στο ΚΙΝΑΛ. Η σύνθεση που απαιτείται είναι για λεπτές ισορροπίες, έτσι ώστε το ΚΙΝΑΛ να μην μετατραπεί σε ΠΑΣΟΚ και εκεί να προστεθούν και άλλα προβλήματα όχι μόνο πολιτικά.