Μεγάλη νίκη της Λάρισας

Κάτι πηγαίνει καλά τελευταία στη Λάρισα. Ο Τζιανλούκα Φέστα, μετά από μόλις μερικούς μήνες στο θεσσαλικό πάγκο, βλέπει τη δουλειά να αποδίδει καρπούς. Πρώτα ήρθε η νίκη απέναντι στον Πανιώνιο με 4-2, μετά η ήττα στο νήμα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μετά η ισοπαλία με την ΑΕΚ στο AEL FC Arena (0-0) και τέλος οι δύο διαδοχικές νίκες στο Κύπελλο Ελλάδας. Κι αν η πρώτη,
κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, ήταν αναμενόμενη, σίγουρα δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για εκείνη με αντίπαλο τον -διψασμένο για διάκριση και βελτιωμένο επί των ημερών Γιώργου Παράσχου- Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο κέρδισε με 3-2.
Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, για να δούμε τη Λάρισα να παίρνει και μια νίκη δίχως καν να πατήσει το «γκάζι». Ανοίγοντας το σκορ στο 6′ με τον Αντονί Φατιόν και τη… συμβολή του Γκίνο, και διατηρώντας το προβάδισμα με άνεση στην πορεία του αγώνα. Αλλά και με τη βοήθεια του Γιάννη Στάθη, ο οποίος στο 50′ είδε ορθώς δεύτερη κίτρινη κάρτα, πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια και εξέθεσε την ομάδα του, που ούτως ή άλλως δυσκολευόταν να σταθεί καλά στον (ξανά προβληματικό) αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena.
Βαθμολογικά, αυτό σημαίνει κατ’ αρχάς ότι η Λάρισα ξεφεύγει από τα χαμηλά στρώματα, ανεβαίνοντας (έστω προσωρινά) στη 10η θέση και τους 18 βαθμούς, μαζί με Αστέρα και Πανιώνιο. Για την Ελαφρά Ταξιαρχία, η κατάσταση φυσικά και μοιάζει πιο δυσοίωνη. Παρέμεινε τελευταία, στους 5 βαθμούς, και κάνει την… προσευχή της ώστε Λεβαδειακός (15ος), Λαμία (14η) και ΟΦΗ (13ος) να μείνουν μακριά από τη νίκη. Πισωγύρισμα για το σύνολο του Μπάμπη Τεννέ μετά τη νίκη επί της Ξάνθης (1-0), που βλέπει το στόχο της παραμονής να μετατρέπεται σε κάτι όχι ανέφικτο, αλλά σίγουρα σε κάτι σαν αυτό που λέμε μικρό θαύμα.
Ο Νούνιτς έκανε το 2-0 για τους Θεσσαλούς στο 63′ και ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 77′.
Λάρισα (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Καρανίκας, Μπαργκάν (61′ Σικάβκα), Σεσέροβιτς (74′ Πίτι), Νούνιτς (86′ Νούσιος), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν.
Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Γκίνο (54′ Ντούρσο), Κονέ (64′ Ναζλίδης), Ναδάλες, Μπεντινέλι (70′ Τριάδης), Βάρκας, Κύργιας.