Λύθηκε το μυστήριο: Έτσι θα γίνεις ο νέος Πάουλο Ντιμπάλα!

Ένα από το πιο συνήθη «μυστήρια» του σύγχρονου ποδοσφαίρου έχει, επιτέλους, τη λύση του…
Είναι κάτι σαν την «Σπουδή στο κόκκινο» ή το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές».Μια υπόθεση που για να τη λύσεις χρειάζεσαι οπωσδήποτε την αρωγή είτε του Σέρλοκ Χολμς είτε του Ηρακλή Πουαρό. Κι αυτό γιατί…


Γιατί τον βλέπεις να περνάει μια αδιανόητη κάθετη μπαλιά ή τον παρακολουθείς την στιγμή που «γράφει» ένα γκολ-οπτικό ποίημα, κάνοντας τους πάντες ν’ αναρωτιούνται «Τι στο καλό έκανε πάλι ο (υπερ)άνθρωπος;;;».

Ο Πάουλο Ντιμπάλα- spoiler alert: ακολουθεί πανθομολογούμενη αγωνιστική αλήθεια- είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες σε ολόκληρη τη γη κι ενδεχομένως ο νο1 box-to-box στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Και το «μυστήριο» που γεννάται εδώ είναι το εξής: πώς γίνεται κανείς Ντιμπάλα; Αρκεί να έχεις το θεόσταλτο ταλέντο του; Το να «λιώνεις» στην προπόνηση, μέχρις ότου να σε πονάνε ακόμα και τα βλέφαρά σου; Το να είσαι πειθαρχημένος και ν’ αποφεύγεις τις καταχρήσεις;

Η απάντηση κατά σειρά είναι «Ναι», «Ναι», «Ναι», κι έπειτα ένα «..και κάτι ακόμα!».

Τι είναι αυτό το «…κάτι ακόμα»; Για να μάθει κανείς την απάντηση πρέπει να πέσει πολύ χαμηλά- για την ακρίβεια, αρκεί να κοιτάξει λίγο κάτω από τον αστράγαλο του Ντιμπάλα.

Λίγο πιο κάτω… εκεί! Το βλέπετε; Βλέπετε το κομψοτέχνημα που ονομάζεται “COPA 19+”;



Το συγκεκριμένο παπούτσι είναι το πιο σύγχρονο μοντέλο της adidas,συνδυάζοντας την παράδοση, το μοντέρνο design και τις κορυφαίες τεχνολογίες και αλλάζοντας την αφή της νέας γενιάς χάρη σε μια σειρά καινοτομιών.

Με ποιον τρόπο, ωστόσο, «επιδρά» στο παιχνίδι του κάθε παίκτη το COPA19+ της adidas; Πώς τεκμαίρεται το ότι εκτοξεύει στην στρατόσφαιρα (ίσως και λίγο ψηλότερα…) τις επιδόσεις σου εντός των τεσσάρων γραμμών του εκάστοτε γηπέδου;

Η απάντηση, απλή: διαθέτει ένα συνδυασμό στοιχείων ειδικά σχεδιασμένων ώστε να προσφέρουν καλύτερη εφαρμογή, επαφή με την μπάλα και κίνηση. Η εσωτερική κατασκευή από foam pads και προσχηματισμένο πάτο Ortholite παρέχει προστασία και άνεση. Το Sockfit collar έχει σχεδιαστεί ώστε να επεκτείνεται φυσικά με το σχήμα του ποδιού εξασφαλίζοντας υποστηρικτική εφαρμογή, ενώ το ANATOMICAL UPPER μιμείται το σχήμα της φτέρνας.

Το νέο FUSE SKIN αλλάζει την αφή του ποδοσφαιρικού παπουτσιού. Το K Leather είναι εξαιρετικά μαλακό εξασφαλίζοντας απόλυτη άνεση, ενώ η εσωτερική X RAY VAMP τεχνολογία φέρνει το πόδι πιο κοντά στη μπάλα για τη λιγότερη δυνατή ολίσθηση. Το PURECUT Laceless επάνω μέρος χωρίς ραφές αφαιρεί τις περιττές στρώσεις με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της περιοχής ελέγχου της μπάλας.

Το σχέδιο του ολοκαίνουριου COPA 19+ είναι ειδικά μελετημένο για να μεγιστοποιεί την κίνηση ενώ παράλληλα το COMFORTFRAME σταθεροποιεί το πέλμα και βελτιώνει την πρόσφυση. Οι δύο εσωτερικές επιφάνειες προσφέρουν κορυφαία άνεση, ενώ η τοποθέτηση και το σχήμα του σκελετού βελτιστοποιούν την περιστροφή.



Ιδού, λοιπόν- τώρα έχετε ολόκληρη την εικόνα. Το μυστήριο λύθηκε επιτυχώς: το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Ούτε η σκληρή δουλειά, οι απειράριθμες ώρες προπόνησης και ο προσεγμένος, «επαγγελματικός» τρόπος ζωής.

Αν θέλει κανείς να φτάσει στο σημείο να γίνει ο νέος Πάουλο Ντιμπάλα και να σαρώσει τα πάντα στο αγωνιστικό του διάβα, σχεδόν… οφείλει να δέσει τα COPA 19+ στα πόδια του.

Αίφνης, ο δρόμος προς την ποδοσφαιρική κορυφή- ναι, εκείνος που μέχρι πρότινος ήταν γεμάτος με αγκάθια- θα καλυφθεί από ροδοπέταλα.

Βλέπετε, η adidas φρόντισε γι’ αυτό.

Στοιχειώδες αγαπητέ μου Γουάστον, που θα έλεγε και ο Σέρλοκ Χολμς…