Η «Σοφία» σαρώνει τη χώρα: Πολικές θερμοκρασίες, πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται  η κακοκαιρία που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς σε αρκετές περιοχές σημειώνονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές ενώ καταγράφονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Να σημειωθεί ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές προκαλώντας προβλήματα από τον ισχυρό παγετό, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.
Για σήμερα  Παρασκευή, σύμφωνα με το meteo.gr,  αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς και στις παραθαλάσσιες περιοχές τους, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνότερες σε Ανατολική Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία . Χιονοπτώσεις αναμένονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά περιόδους κυρίως μετά το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες πιθανόν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως 6 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Στην «κατάψυξη» η χώρα

Εντός της ημέρας σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει υπό το μηδέν. Ενδεικτικά, στο Μέτσοβο η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους -10, στη Φλώρινα τους -8, στην ορεινή Φωκίδα -8 και στο Καρπενήσι -7.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την έλευση  και την εξέλιξη της κακοκαιρίας από την Τετάρτη 02/01 έως την Πέμπτη 03/01/2019, όπως αποτυπώθηκε από τις δορυφορικές εικόνες τις οποίες επεξεργάστηκε το Meteo.gr.