Έκρηξη στο Παρίσι: Νεκροί δύο πυροσβέστες και μια ισπανίδα τουρίστρια

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Παρισιού το πρωί του Σαββάτο, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι από αυτούς σοβαρά.

Δύο πυροσβέστες και μια ισπανίδα τουρίστρια είναι τα θύματα της αιματηρής εκρηξης, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ 47 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Από τους τραυματίες, οι 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Περίπου 200 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη και να εκκενώσουν την περιοχή, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ.
Ο ίδιος έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους καθώς και ότι 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των πυροσβεστών, έφεραν σοβαρούς τραυματισμούς.
Νωρίτερα, είχε πει στους δημοσιογράφους ότι ακόμα δύο πολίτες είχαν χάσει τη ζωή τους.
Η έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Trevise και Saint Cecile στο ένατο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας τη στιγμή που πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν κληθεί να επέμβουν σε κτίριο με διαρροή αερίου.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».
Περίπου 100 αστυνομικοί έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους στην περιοχή, όπου βρίσκονται εστιατόρια και τουριστικά αξιοθέατα, όπως το μουσείο κεριών Musee Grevin και η δημοφιλής Rue des Martyrs.
Η αστυνομία έκλεισε επίσης τους δρόμους μπροστά από την Όπερα Garnier, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατέλαβαν δύο ελικόπτερα μπροστά από το ιστορικό κτίριο για να απομακρύνουν τα θύματα.

View image on TwitterView image on Twitter
, rue dans le 9ème
La boulangerie Hubert avant et après l' de gaz
Rappelons que les farines sont (aussi) inflammables...
22 people are talking about this