Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στη νέα ταινία του HBO με τίτλο «Brexit»

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του HBO με τίτλο «Brexit», συμπαραγωγή του Channel 4 και του BBC.

Η ταινία σε σκηνοθεσία Τόμπι Χέινς θα κάνει πρεμιέρα στο ΗΒΟ στις 19 Ιανουαρίου 2019 και έχει θέμα τη δράση του Ντόμινικ Κάμινγκς, επικεφαλής του Vote Leave, της καμπάνιας υπέρ του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία.
Το HBO έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ ταινίας στο οποίο ο Βρετανός ηθοποιός, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς εμφανίζεται ως Ντόμινικ Κάμινγκς και υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στο Twitter.

Το τρέιλερ επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο η επίσημη εκστρατεία «Vote Leave» δαπάνησε πάνω από 2,7 εκατομμύρια αγγλικές λίρες στοχεύοντας σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων στο Facebook – κυρίως ανθρώπους που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ πριν.
Η εκστρατεία και συγκεκριμένα η αξιοποίηση των κεφαλαίων και των στοιχείων από τους διοργανωτές της αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας της Βρετανικής Εκλογικής Επιτροπής.
Η ταινία εξετάζει τις στρατηγικές επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ντόμινικ Κάμινγκς και από την αντίπαλη παράταξη όσον αφορά την προώθηση των επιχειρημάτων τους για το θέμα της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το τρέιλερ πυροδότησε κριτική στο Twitter, με τους χρήστες να γράφουν ότι θεώρησαν ότι η ταινία ήταν ένα αστείο.
«Θεέ μου, πραγματικά σκέφτηκα ότι αστειεύεστε όλοι για την ταινία για το Brexit, με πρωταγωνιστή τον Μπένεντκτικ Κάμπερμπατς, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πραγματικότητα;!» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.
«Αγαπητό HBO – είναι λίγο ανεύθυνο να κυκλοφορεί μια ταινία καταστροφής όταν βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω καταστροφής» ανέφερε ένας άλλος χρήστης.
Το σενάριο υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας του Ink και του This House, Τζέιμς Γκράχαμ