Η CONMEBOL απέρριψε την έφεση της Μπόκα Τζούνιορς

Η έφεση της Μπόκα Τζούνιορς, να πάρει στα χαρτιά στον τίτλο Copa Libertadores μετά από την επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν της από τους οπαδούς της Πλέιτ, με συνέπεια τον τραυματισμό παικτών της και την αναβολή του αγώνα, απορρίφθηκε, όπως έκανε γνωστό η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).


Σε δήλωση της, σημείωσε ότι η επιτροπή προσφυγών της CONMEBOL «επιβεβαιώνει την απόφαση της 29ης Νοεμβρίου που υπαγόρευσε το πειθαρχικό συμβούλιο», απορρίπτοντας την αξίωση της Μπόκα.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη, με την Μπόκα να έχει δηλώσει πως θα απευθυνόταν στο δικαστήριο διαιτησίας για τον αθλητισμό.

Όπως είναι γνωστό τα επεισόδια ανάγκασαν την CONMEBOL να ορίσει τον αποφασιστικό αγώνα στη Μαδρίτη, όπου οι ομάδες θα συναντηθούν την Κυριακή στο στάδιο Santiago Bernabeu της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπόκα στήριξε την έφεσή της τους σε μια παρόμοια κατάσταση πριν από τρία χρόνια, όταν οι οπαδοί της αργεντίνικης ομάδας επιτέθηκαν στους παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ με σπρέι πιπεριού στο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα στους «16» της διοργάνωσης.