Το εμπόδιο για την επιστροφή του Ανιγκό

Χωρίς υπερβολή η περσινή σεζόν ήταν αν όχι η καλύτερη τότε η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί από πολύ νωρίς μάζευαν βαθμούς και για αρκετές αγωνιστικές φλερτάραν με την πεντάδα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια δεν κινδύνεψαν και δεν αγχώθηκαν για τα όσα συνέβαιναν στις θέσεις που οδηγούσαν στην δεύτερη κατηγορία.

Αν μη τι άλλο, όλα αυτά αποδείχθηκε ότι ήταν έργο Ζοζέ Ανιγκό. Ο Γάλλος είχε μεταμορφώσει το ασχημόπαπο σε κύκνο. Και γιατί δεν παρέμεινε στην Λιβαδειά; Πολύ απλά επειδή είχε φιλοδοξίες να πάει σε μια ομάδα που θα προσπαθούσε να χτυπήσει πεντάδα και φυσικά να μετακομίσει σε μια πόλη με μεγαλύτερες ανέσεις.


Ο άνθρωπος που έφερε τον Ανιγκό στον Λεβαδειακό ήταν ο Πιέρ Ισά, ο ποίος πήρε επ’ ώμου και πολλές μεταγραφικές κινήσεις, κάτι που ενόχλησε και πολύ σύντομα οδήγησε σε διαμάχη με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας. Ο Ισά ήταν αυτός που κατηγορήθηκε και τον Μάιο, όταν χώρισαν οι δρόμοι τους. Στον Λεβαδειακό ακόμα πιστεύουν πως αν ήθελε ο Ισά, ο Γάλλος θα συνέχιζε στην ομάδα τους.

Η μετά Ανιγκό εποχή επιφύλασε επιστροφή στο παρελθόν. Ο Λεβαδειακός σε διάστημα δώδεκα αγωνιστικών έχει αλλάξει δυο προπονητές και η ομάδα δεν… βλέπεται. Πρωτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με την εικόνα της δεν πείθει ότι μπορεί να παραμείνει.

Ο Σανίνο σε πέντε ματς μετράει μια νίκη και μια ισοπαλία αλλά έχουν χαθεί βαθμοί- χρυσάφι αφού εντός έδρας δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την Λάρισα και εκτός έδρας έχει ηττηθεί από Λαμία και Γιάννινα, με τους οποίους έχουν παρόμοιους στόχους. Επίσης έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο παραδοσιακά κέρδιζε εντός έδρας.

Η καρέκλα του Σανίνο τρίζει και ο ιδανικότερος αντικαταστάτης του είναι ο Ανιγκό. Θα βρεθεί άραγε η χρυσή τομή με τον ατζέντη και σύμβουλό του για να επιτευχθεί η μεγάλη επιστροφή; Από την Κυριακή το βράδυ το όνομα του ακούγεται έντονα στις πηγές Κρύας…