ΠΑΟΚ: Αυτό είναι το πλάνο στις μεταγραφές: Παίκτης-κλειδί στο σχέδιο Λουτσέσκου, ο Τόσκα

Νέο πρόσωπο στην εξίσωση του ΠΑΟΚ. Ο Μάριο Μπράνκο που αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή επί της ουσίας είναι και ο νέος… φύλακας άγγελος του Ραζβάν Λουτσέσκου. Θέλει ο Δικέφαλος του Βορρά να εκμεταλλευθεί όσο το δυνατόν το παράθυρο του Γενάρη νιώθοντας πως είναι κοντά σε κάτι πολύ μεγάλο. Στην κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα αλλάξει την σύγχρονη ιστορία του κλαμπ. Θέλουν λοιπόν να μην κάνουν κανένα λάθος. Και διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι προχώρησαν τώρα στην ενεργοποίηση του Μπράνκο, αντί του Μίχελ. Του Σλοβάκου που με τα καλά και τα άσχημα του όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε να κλείνει τον κύκλο του.

Το καλοκαίρι άλλωστε ο ΠΑΟΚ παρότι διέθεσε ένα μεγάλο ποσό για την ενίσχυση του προκοπή δεν είδε στις περισσότερες περιπτώσεις. Ειδικά στην πολυδάπανη απόκτηση του Χατσερίντι. Προσάπτουν και κάτι ακόμη στον Μίχελ… οι άσπονδοι φίλοι του. Ότι είχε μετατρέψει τον Δικέφαλο του Βορρά σε ομάδα του ενός μάνατζερ. Τα έκανε όλα ο Βαντίμ Σαμπλί. Ε, κάποια στιγμή τα μονοπώλια πρέπει να σπάνε.


Αυτά όμως είναι τα… παλιά. Το θέμα είναι τα νεότερα. Και επ αυτού to10.gr είναι σε θέση να δώσει το στίγμα. Για τις 3+1 κινήσεις που θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Πρώτα από όλα είναι σχεδόν δεδομένη η επιστροφή του Δημήτρη Γιαννούλη στη Τούμπα. Και όχι άδικα. Από τους καλύτερους αριστερούς μπακ της Σούπερ Λιγκ. Γυρίζει από τον δανεισμό του στο Περιστέρι και γίνεται η δεύτερη επιλογή πίσω από τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Και ο Ρουμάνος Αλίν Τόσκα που είχε ως εδώ αυτόν τον ρόλο; Ο Λουτσέσκου έχει την ιδέα να μεταθέσει τον αριστεροπόδαρο αμυντικό στο rotation των στόπερ. Εκεί που δεν υπολογίζεται ούτε ο Χατσερίντι (που θα ήταν ευχής έργο να φύγει), ούτε όμως και ο Στέλιος Μαλεζάς. Θα γίνει λοιπόν ο Τόσκα στόπερ και μαζί με τον Βαρέλα, τον Κρέσπο και μια μεταγραφή θα σχηματιστεί η ισχυρή νέα τετράδα.

Ο Λουτσέσκου για την άμυνα είχε διαλέξει καιρό τώρα τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο μάνατζερ του νεαρού είναι μάλλον… ανεπιθύμητος στη Θεσσαλονίκη. Και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ κοιτάζει την «μεγάλη αγορά». Θα πάει μάλλον σε μια πιο έμπειρη επιλογή.

Γιαννούλης και στόπερ λοιπόν οι δύο «κλειδωμένες κινήσεις»; Ναι, συν μια ακόμη. Γιατί ο Λουτσέσκου στην κουβέντα που έχει κάνει με τον Μάριο Μπράνκο έχει βάλει στο τραπέζι ως αίτημα και την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου εξτρέμ. Ο Ρουμάνος μάλιστα αν καταλαβαίνουμε καλά περισσότερο «καίγεται» για αυτή την κίνηση, και λιγότερο για τα θέματα της άμυνας. Ο Μπράνκο αυτόν τον καιρό ταξιδεύει πολύ. Και στις κουβέντες που κάνει με ατζέντηδες αναφέρει αυτή την «ανάγκη». Σε τέτοιο βαθμό που δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση αν προηγηθεί των άλλων δύο.